1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

can't receive mail after completed server backup

Discussion in 'Plesk 9.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by WillemK, Jul 13, 2009.

  1. WillemK

    WillemK Guest

    0
     
    I do a nightly server backup to an ftp server. I have 40 domains and the total data is 35 gb.

    After the backup successfully completes, one particular domain can no longer receive email. All email sent to will bounce with:

    Sorry. Although I'm listed as a best-preference MX or A for that host,
    it isn't in my control/locals file, so I don't treat it as local. (#5.4.6)

    After a restart of qmail mail will be delivered again, but obviously this is not ideal.

    Any ideas?

    Thanks,

    Willem
     
  2. TatianaS

    TatianaS Guest

    0
     
  3. WillemK

    WillemK Guest

    0
     
    I have already rebuilt the qmail config using the mchk utility and i am aware of what the bounce message means.

    The domain that the email bounces for IS correctly entered in the rcpthosts and the virtualdomains files.
    As soon as I restart qmail everything starts working again.

    Something that happens during a complete server backup confuses qmail. I read somewhere else that it might have to do with having domain alias, but other domains that have a domain alias do not have this issue, and regardless of that removing the alias is not an acceptable solution
     
  4. WillemK

    WillemK Guest

    0
     
Loading...