1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

HELP ME!some wrongs with ODBC database!

Discussion in 'Plesk for Windows - 8.x and Older' started by :))), Aug 22, 2005.

  1. :)))

    :))) Guest

    0
     
    I had installed the PLESK 7.5.4 for WIN2003 ,When i will built a database with MYSQL in ODBC 3.51 driver,but when i filled all the tables with the driver,click NEXT,it display as follow:

    Unable to connect to the data source useing the defined settings.Server has retured:ODBCError:HYT00:[MYSQL][ ODBC 3.51 driver]Access denied for user'test@localhost' (Using password:YES)

    who can help me and fix the problem!im puzzled!~
    thx!:(
     
  2. :)))

    :))) Guest

    0
     
    why no one can help me?!:confused:
     
  3. enacht

    enacht Guest

    0
     
    from the error message it looks like it's a username/password issue.

    check that you use the correct username/password to connect to mysql through ODBC.
     
  4. :)))

    :))) Guest

    0
     
    I had checked,but the same as before!:(
     
  5. PaulC

    PaulC Regular Pleskian

    24
    57%
    Joined:
    Aug 5, 2001
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Have you setup the database and the user "test" through the databases section?
     
  6. :)))

    :))) Guest

    0
     
    I had installed the PLESK 7.5.4 for win2003 more than 10 times and changed 2 licenses,but these troubles all the same been,so I am crazy now.I installed the PLESK successfully,but when I used the ODBC functions the troubles happened!

    1st,I clicked the shortcut of ODBCSettings

    [​IMG]

    2nd,I can see the "ODBC CSN"shortcut
    [​IMG]

    3rd,I clicked the Add New ODBC DSN,add the INFO to the tables
    [​IMG]

    4,I clicked the OK,and next
    [​IMG]

    5,when i fill in the tables,and clicked the NEXT,like the follow PIC:
    [​IMG]

    6,WHO CAN HELP ME?!THX!

    :(
     
  7. eara01

    eara01 Guest

    0
     
    I question the "@localhost" portion of the login. If you're trying to connect from a different computer (computer01 for example), the ID being sent to the server might actually be "test@computer01" not "test@localhost".

    I'm just guessing here, but the error message tells me that you ARE connecting, but the server is rejecting the ID or password...since you checked the password, check the ID.
     
  8. :)))

    :))) Guest

    0
     
    THANK U,first!
    But,my database and server in the same computer,so I don't know how to fix the problem?:(
     
  9. PaulC

    PaulC Regular Pleskian

    24
    57%
    Joined:
    Aug 5, 2001
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Click on the "databases" icon for the domain name and post a screenshot of that here.
     
  10. :)))

    :))) Guest

    0
     
    Thank u very much!
    the PIC as follow :
    [​IMG] :)
     
  11. PaulC

    PaulC Regular Pleskian

    24
    57%
    Joined:
    Aug 5, 2001
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    That isnt the right section... the database section within the domain name is where you should be setting up a database.

    Once logged in Plesk, click the client. Then select the domain name and click the Databases icon within there.
     
  12. :)))

    :))) Guest

    0
     
    thank u very much!:D
     
Loading...