1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

How to run the Admin panel in a Subdomain?

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by dragnovich, Mar 30, 2006.

  1. dragnovich

    dragnovich Basic Pleskian

    23
    57%
    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Hello I had some customers that can't access their control panel, because they are behind a firewall or proxie, but they ABSOLUTELLY CAN'T CHANGE/MAP/FORWARD/GRANT/GET access to the 8443 port... the only solution is. Mapping the Control Panel to a subdomain of my site...

    like:
    https://cp.myhost.com/

    This means i need it TO RUN in the standard https: port 443 in the cp subdomain in the myhost.com domain

    I search the forum and DID NOT see any instructions about how to do it ... just some persons saying I DO IT! :rolleyes:

    but HOW!! ?? :mad:

    So how can I do that!
    (preferebly ADD it as an option to access the Admin Panel, I mean left the actual 8443 port for the other sites, but this is not totally necesary , if cant be mixed I prefer to use the subdomain option and stop using the 8443 port)

    better yet add it as the WEBMAIL.<domain> subdomain on all sites, that will be added in all sites. (cp.<domain>

    Thanks!.
     
  2. dragnovich

    dragnovich Basic Pleskian

    23
    57%
    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    so no body have any a clue??
     
  3. eth4n

    eth4n Guest

    0
     
    you need to proxy HTTP requests from your client to your admin panel. google for mod_proxy (apache module). put mod_proxy directive in the virtualhost of your subdomain.
     
  4. dragnovich

    dragnovich Basic Pleskian

    23
    57%
    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    I had installed the proxy module but I can't make it work it gives me a forbidden error.. so what's wrong?? Or what do I need to add/remove??

    I had added the "cp" A record in the domain DNS, and this configuration, to the SERVER /etc/httpd/conf/httpd.conf file...

    PHP:
    <IfModule mod_proxy.c>
       
    ProxyRequests Off

       ProxyRemote https 
    ://cp.myhost.com/ https ://www.myhost.com:8443

       
    <Proxy *>
          
    Order deny,allow
          Deny from all
          Allow from 
    .myhost.com
       
    </Proxy>
    </
    IfModule>
    The MOD_PROXY is working because If I remove it it sends me an 404 error, and when Active I got a Forbidden error (403) error

    Regards!

    Note: I added the spaces between the http to avoid the forum program to add the URL links.
     
  5. eth4n

    eth4n Guest

    0
     
Loading...