1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice

IMAP Not Working POP3 Is Fine

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by MattR@, May 4, 2005.

  1. MattR@

    MattR@ Guest

    0
     
    Hi all,
    Our IMAP doesn't seem to be working on a default install on FreeBSD 5.3R, In the logs, all I'm seeing is a connection and a login failed message. Webmail is the same. Users are however able to login via POP3 without any problem. Has anyone run into this?

    Thanks,
    Matt
     
  2. Drowned

    Drowned Guest

    0
     
    I have the exact same problem with the exact same version of FreeBSD... :eek: :(

    Anybody know how to fix this problem? :(
     
  3. Drowned

    Drowned Guest

    0
     
  4. defencer

    defencer Guest

    0
     
    Check the /usr/lib/courier-imap/etc/imapd file. There must be the following records at the bottom of the file:

    # tail /usr/lib/courier-imap/etc/imapd

    #
    # MAILDIRPATH - directory name of the maildir directory.
    #
    #
    # DEFAULT SETTING from /usr/lib/courier-imap/etc/imapd.dist:
    #MAILDIRPATH=Maildir
    MAILDIRPATH=Maildir

    AUTHMODULES="authpsa"
    MAILPASSWD="/var/qmail/users/poppasswd"

    PS. On a freebsd this file may be located somewhere in /usr/local/psa/courier-imap/etc/imapd
     
  5. Drowned

    Drowned Guest

    0
     
    Yes, I have those records in /usr/local/psa/courier-imap/etc/imapd:

    ##NAME: MAILDIRPATH:0
    #
    # MAILDIRPATH - directory name of the maildir directory.
    #
    MAILDIRPATH=Maildir
    AUTHMODULES="authpsa"
    MAILPASSWD="/usr/local/psa/qmail/users/poppasswd"
     
  6. steve0

    steve0 Guest

    0
     
Loading...