1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

IP problems

Discussion in 'Plesk for Windows - 8.x and Older' started by djlove, Feb 17, 2006.

  1. djlove

    djlove Guest

    0
     
    Hi. I`m using Plesk 7.5 Trial on my PC running Windows 2003 Server Enterprise Edition and I have a problem. First of all I`d like to thank you guys for this software. It`s really super. I first started using it a few months ago, when I got webhosting from my ISP, which is also using Plesk. And from then on, I started falling inlove for this soft. But I`m not here to brag about Plesk, because I`m sure you already know what a great software you`ve built. So ...

    I have a problem with the IP address. I downloaded Plesk from your website, installed it ( everything good till now ) and after that, I started the soft. All good in the hood. My ISP is running protocol PPPoE ( Point to Point over Ethernet ), kinf of like a Dial-up connection. When I entered to configure my IP address in Plesk, it set automaticly an IP address which it had found in Local Areea Connection through TCP/IP. It was an local IP. I clicked toi add a new IP address, the IP with which I access the net and in the Interface option, I only had Local Area Connection, but my Connection ( Broadband Connection ), wasn`t in the list. I went to my ISP to find some answers. I talked to someone from theyr staff, and told me to deactivate the TCP/IP protocol in Local Area Connection and the DHCP Protocol. OK, I did that. I started Plesk again, went to the IP settings, and got an error

    I clicked "Add new IP address", and the Interface list was empty. I uninstalled Plesk, restarted my PC, and reinstalled it back. Same thing.
    I openned "Plesk Reconfigurator" from my start menu, selected "Change server IP addresses" and the IP list was empty. Down, in the interface option, my connection apeared ( "TopAll" ). I was glad to see it there. I entered my IP address, my subnet mask, and clicked "Next ( Only 2 buttons were available - Back & Next ). The window closed. I clicked again on the "Change server IP addresses" option, and the list was still empty. I entered the IP again, clicked Next, the window closed, I cloes the reconfigurator, restarted my PC and hoped that my IP had been saved. Nothing. The IP list is empty in the reconfigurator, the Interface list in the on-line admin empty and I`m still gettin` that error. The server works, but, I can`t host any domains, because there is now Private or shared IP. What can I do? If there is something else you need to know, ask. I`ll tell you everything. I want to use Plesk on my home computer, so I can host my web-site, and my beta versions of the sites I build. I downloaded the Trial version to see how it works. I`m planning to buy a license, but first, I want to see this thing work. I don`t wanna spend money on somethin` that I can`t use, you know what I mean. Thanks. Hope to hear from you soon.
     
  2. Pavluha

    Pavluha Guest

    0
     
    The Plesk 7.5 installation requires Microsoft Windows 2003 Server installed on your system and configured with static IP-address
     
  3. djlove

    djlove Guest

    0
     
    My IP is static. The PPPoE protocol connects to my ISP`s server. Each client of my ISP has a private IP, and so do I. Each time I connect to the network, I get the same IP address. Before this, my ISP used TCP/IP, but a year ago, it changed to PPPoE because it has better control over the users. Is there anything I can do to fix this thing? Can I use Plesk on my PC with this Connection? The plesk server works, but I also want to host domains on it & work with it at full capacity. http://proone.info/
    This is the plesk server on my system. Please, if anyone can help me, I`d apreciate it.
    Excuse my bad english, I`m from Romania and have a few problems at writing. Thanks
     
Loading...