1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

named Failed

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by jaime, Feb 10, 2006.

  1. jaime

    jaime Guest

    0
     
    Hi Guys,

    I just installed a new server with PSA 7.5.4 and Bind doesn't want to start. Also I can't send mail using the phpformail(). Below is the error I get when I try to restart named from the control Panel.

    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: starting BIND 9.2.4 -u named -c /etc/named.conf -u named -t /var/named/run-root
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: using 1 CPU
    Feb 10 09:53:04 web named: named startup succeeded
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: loading configuration from '/etc/named.conf'
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: listening on IPv4 interface eth0, 172.16.4.4#53
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: command channel listening on 127.0.0.1#953
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: could not open entropy source /dev/random: permission denied
    Feb 10 09:53:04 web kernel: audit(1139586784.090:0): avc: denied { read } for pid=3772 exe=/usr/sbin/named name=random dev=md4 ino=1818641 scontext=user_u:system_r:named_t tcontext=root:eek:bject_r:named_zone_t tclass=chr_file
    Feb 10 09:53:04 web kernel: audit(1139586784.090:0): avc: denied { write } for pid=3772 exe=/usr/sbin/named name=named dev=md4 ino=1818635 scontext=user_u:system_r:named_t tcontext=root:eek:bject_r:named_zone_t tclass=dir
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: couldn't open pid file '/var/run/named/named.pid': Permission denied
    Feb 10 09:53:04 web named[3771]: exiting (due to early fatal error)
    Feb 10 09:53:04 web kernel: audit(1139586784.358:0): avc: denied { getattr } for pid=3809 exe=/usr/sbin/rndc path=/var/named/run-root/etc/rndc.conf dev=md4 ino=1818632 scontext=user_u:system_r:ndc_t tcontext=root:eek:bject_r:named_zone_t tclass=file
    Feb 10 09:53:05 web kernel: audit(1139586785.381:0): avc: denied { getattr } for pid=3819 exe=/usr/sbin/rndc path=/var/named/run-root/etc/rndc.conf dev=md4 ino=1818632 scontext=user_u:system_r:ndc_t tcontext=root:eek:bject_r:named_zone_t tclass=file
    Feb 10 09:53:06 web kernel: audit(1139586786.404:0): avc: denied { getattr } for pid=3826 exe=/usr/sbin/rndc path=/var/named/run-root/etc/rndc.conf dev=md4 ino=1818632 scontext=user_u:system_r:ndc_t tcontext=root:eek:bject_r:named_zone_t tclass=file


    Thanks In Advance.
    Jaime
     
  2. nb__

    nb__ Guest

    0
     
    OS?
    May be you should disable SELinux on your machine..
     
  3. jaime

    jaime Guest

    0
     
    OS : RedHat ES 4

    I had installed ES3 on a previous server and that went very well. This is the second time I reinstalled my server(ES4) and right now I'm trying to install ES3 but my CD are corrupted. This was a clean Installation and ssh didn't installed neither so I had to reinstall Openssh, but named I don't know what is wrong.
     
  4. nb__

    nb__ Guest

    0
     
    Run `getenforce` command and show me stdout, please
     
  5. jaime

    jaime Guest

    0
     
    I run the command and says command not found.

    getenforce

    Any other clue or command that I should run

    Thnx,
    Jaime
     
  6. nb__

    nb__ Guest

    0
     
    On my FC4:
    > which getenforce
    /usr/sbin/getenforce
    > rpm -qf /usr/sbin/getenforce
    libselinux-1.23.10-2

    Try to install such packet for your system to manage SELinux settings easily

    Also try this:
    grep SELINUX /etc/selinux/config
     
  7. jaime

    jaime Guest

    0
     
    getenforce is installed on the system.

    RedHat ES4

    > /usr/sbin/getenforce
    > rpm -qf /usr/sbin/getenforce
    libselinux-1.19.1-7

    I disable the Selinux this time. Have you experience this type of problem before? I notice a lot of people have this type of problem. This is only happening with PSA 7.5.4.

    Tell me how did you installed FC4 with Plesk. Which version did you use? I don't see any of the release of PSA to work with FC4.
     
  8. nb__

    nb__ Guest

    0
     
    Nope, it isn't Plesk for FC4 on my server.

    It's just a named installation didn't works with SELinix enabled. Seems, system problem.
     
  9. jaime

    jaime Guest

    0
     
    I'm trying to reinstall my server without some other packages and without openssh because I get a conflict when ssh is running on the server. So you think that disabling Selinux and reinstalling the system will work?

    During the installation everything was going okay until Named was stop/started through the Autoinstaller. It said Named failed to start. I don't see why it would start because it was a clean installation. I didn't had Bind, nor the other packages because the Autoinstaller will still download and upgrade those packages.
     
  10. nb__

    nb__ Guest

    0
     
    > So you think that disabling Selinux and reinstalling the system will work?

    It will reduce quantity of problems.

    Or contact support service...
     
  11. jaime

    jaime Guest

    0
     
  12. wagnerch

    wagnerch Guest

    0
     
    You do not necessarily need to disable SELinux, see the answer from BIND's FAQ, see Q. I'm running BIND on Red Hat Enterprise Linux or Fedora Core


    It appears to be the same answer as in other messages. I also believe it is documented on Fedora Core and Red Hat sites. This is a very frequent problem.
     
Loading...