1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice

Plesk Mail Transfer Agent

Discussion in 'Plesk for Windows - 8.x and Older' started by futec, Jun 15, 2004.

  1. futec

    futec Guest

    0
     
    Hi there,

    We are running a Windows Server with Plesk 6.5 for some time now. Suddenly we get complaints about e-mail which doesn't work. When we looked at the Plesk services control (in the taskbar) we see that Plesk Mail Transfer Agent is not running. When we click start it runs for max 20 - 30 seconds. Then (after clicking refresh) it will display a black cross (not running).

    We tried restarting the whole server which doesn't make any difference.
    Relay is set to authorization required and we cannot start the Plesk Mail Transfer Agent. (We can start it but it shits down itself after 20 - 30 seconds).

    The event log in Windows shows:

    Event ID: 7034
    The Plesk Mail Transfer Agent service terminated unexpectedly. It has done this 5 time(s).

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


    When I look at local services in Windows I see MEMTA.EXE stopped when the service is set to automatic. When I start it, it stops after 20 seconds running. I also see it in the Windows Task Manager getting bigger, 1 - 2 - 3 - 4 - 5.2 MB memory and then it stops again without any reason!


    Anyone knows what this problem is or does MailEnable have another log file?



    Regards,.

    Desmond
     
  2. MattR@

    MattR@ Guest

    0
     
    Check out the MailEnable logs in
    C:\Program Files\SWSoft\Plesk\Mailenable\Logging\MTA

    Matt
     
  3. futec

    futec Guest

    0
     
    This is what the log tells me when MEMTA.EXE crashes (I get the windows send report problem to MS message)

    06/16/04 06:08:00 Sucessfully created new thread for message delivery.
    06/16/04 06:08:00 Message (FE527C6691E44B4A8A67BE4DC177.MAI) could not be delivered as an infinite message loop was detected. (ERROR MTA-1010)
    06/16/04 06:08:00 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
    06/16/04 06:08:00 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
    06/16/04 06:08:00 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
    06/16/04 06:08:00 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
    06/16/04 06:08:00 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
    06/16/04 06:08:00 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
    [06/16/04 06:08:02]****************** LOG FILE STARTED *******************
    06/16/04 06:08:02 Service Starting
    06/16/04 06:08:02 Service Loading Agents
    06/16/04 06:08:02 Cleaning Inbound Directory
    06/16/04 06:08:02 Resetting Inbound Messages for List Server Connector
    06/16/04 06:08:02 No outgoing message files in queue!
    06/16/04 06:08:02 Cleaning Inbound Directory
    06/16/04 06:08:02 Resetting Inbound Messages for POP Connector
    06/16/04 06:08:02 No outgoing message files in queue!
    06/16/04 06:08:02 Cleaning Inbound Directory
    06/16/04 06:08:02 Resetting Inbound Messages for SF Connector
    06/16/04 06:08:02 No outgoing message files in queue!
    06/16/04 06:08:02 Cleaning Inbound Directory
    06/16/04 06:08:02 Resetting Inbound Messages for SMTP Connector
    06/16/04 06:08:02 Initalised MTA Connector Collector Thread for List Server Connector
    06/16/04 06:08:02 Initalised MTA Connector Collector Thread for POP Connector
    06/16/04 06:08:02 Initalised MTA Connector Collector Thread for SF Connector
    06/16/04 06:08:02 Initalised MTA Connector Collector Thread for SMTP Connector
    06/16/04 06:08:03 Sucessfully created new thread for message delivery.
    06/16/04 06:08:03 Sucessfully created new thread for message delivery.
    06/16/04 06:08:04 Sucessfully created new thread for message delivery.
    06/16/04 06:08:04 Message (86FBA8D6C01248F687C6256C18614A.MAI) could not be delivered as an infinite message loop was detected. (ERROR MTA-1010)
    06/16/04 06:08:04 Sucessfully created new thread for message delivery.
    06/16/04 06:08:04 Message (9F0DF6814A02420CA064DED6D7E88.MAI) could not be delivered as an infinite message loop was detected. (ERROR MTA-1010)
    06/16/04 06:08:04 Sucessfully created new thread for message delivery.
    06/16/04 06:08:05 Queueing Message from [SMTP] Connector to [SMTP] Connector.
     
  4. emsol

    emsol Guest

    0
     
    Did you fix this ?

    I'm having exactly the same problem. The mta starts and then stops after about 30 seconds - no error - except in event viewer it says the plesk mta terminated unexpectedly

    This is seriousley worrying.
     
  5. fgaumond

    fgaumond Guest

    0
     
    anybody have a solution ?

    I'm experiencing the same thing and did not found no solution. meanwhile my clients can't receive any mails Do you think it,s related ?

    thanks
     
  6. jpvdpoel

    jpvdpoel Guest

    0
     
    Please, I'm having the same problem. Anyone fixed this yet? (PLESK 8.1 here).

    MailEnable Mail Transfer Agent terminated right after starting it. Angry clients all over :mad:

    02/05/07 17:25:17 Service Starting
    02/05/07 17:25:17 Service Loading Agents
    02/05/07 17:25:17 Cleaning Inbound Directory for List Server Connector
    02/05/07 17:25:17 Resetting Inbound Messages for List Server Connector
    02/05/07 17:25:17 No outgoing message files in queue!
    02/05/07 17:25:17 Cleaning Inbound Directory for POP Connector
    02/05/07 17:25:17 Resetting Inbound Messages for POP Connector
    02/05/07 17:25:17 Initalised MTA Connector Collector Thread for List Server Connector
    02/05/07 17:25:17 No outgoing message files in queue!
    02/05/07 17:25:17 Cleaning Inbound Directory for SF Connector
    02/05/07 17:25:17 Resetting Inbound Messages for SF Connector
    02/05/07 17:25:17 Initalised MTA Connector Collector Thread for POP Connector
    02/05/07 17:25:17 Cleaning Inbound Directory for SMTP Connector
    02/05/07 17:25:17 Resetting Inbound Messages for SMTP Connector
    02/05/07 17:25:17 Initalised MTA Connector Collector Thread for SF Connector
    02/05/07 17:25:17 Initalised MTA Connector Collector Thread for SMTP Connector
    02/05/07 17:25:18 Sucessfully created new thread for message delivery.
     
  7. fgaumond

    fgaumond Guest

    0
     
    I've download the new version on the MailEnable Website and installed it. Fix everything. Still works with Plesk.
     
Loading...