1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Problem with qmail. Relaylock lock's good senders

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by delfinho, Dec 4, 2007.

  1. delfinho

    delfinho Guest

    0
     
    dear ... users and admins

    please, for the first sorry for my english

    i have a problem.
    i was install a FreeBSD 6.1, Plesk 8.2.1

    mail (qmail) work good, but last time relaylock ... stay LOCK ... good hosts. for example, office with workers ...

    it is write to log file ....
    Dec 4 11:50:23 server relaylock: /usr/local/psa/qmail/bin/relaylock: mail from 92.112.92.58:11501 (58-92-112-92.pool.ukrtel.net)
    for example ... but this host 92.112.92.58:11501 (58-92-112-92.pool.ukrtel.net) is good and i need to work with it.

    where i can add manually, host ... for thay dont be locked never ...

    thank you. wait for answer
     
  2. kadoudal

    kadoudal Regular Pleskian

    27
    23%
    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    I don't have the answer as I just plan to install and use qmail... ;-) As I ddon't actually know Plesk in depth... I am a little bit afraid of messing things up in my config, should I care for something specific during qmail install ? (using standard tuto...) I run Debian etch (4.0) and Plesk 8.2.1 , multi users, multi domaines , multi subdomains..... is qmail <-> Plesk a piece of cake or requiring any conf modifs ? thanks .. once installed maybe I'll have also your problem.. so we will 2 to try solving it...

    erwin
     
  3. breun

    breun Golden Pleskian

    29
     
    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    0
    That log message is not indicating any problem. There is nothing special you need to configure, Plesk sets up everything for you.
     
  4. kadoudal

    kadoudal Regular Pleskian

    27
    23%
    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    thanks I just discovered it after Googling some forums...
    Plesk runs QMail .. fine, but I have 2 problems with it.. :
    1- all mails I am sending from a domain are considered as 'spam' by receiving boxes...
    2- I tried to send email from my app (Rails) via smtp (configured as authenticated in Plesk admin) but nothing sent...
    in both cases , I don't know where to start looking in Plesk (went to /usr/local/psa/var/log/maillog)
     
  5. breun

    breun Golden Pleskian

    29
     
    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    0
    People administrating those receiving boxes should be able to tell you why.

    If nothing shows up in your maillog, then the message never reached your local mailserver. You should be able to use the local sendmail interface as well as SMTP. I have no experience with sending mail from a Ruby on Rails app, so I can't help you there.
     
  6. kadoudal

    kadoudal Regular Pleskian

    27
    23%
    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    well, on point 2, I got a line written into the Plesk mail.log (/usr/local/psa/var/log/maillog) , after sending a mail from the application....

    sd-3999 relaylock: /var/qmail/bin/relaylock: mail from 127.0.0.1:49705 (localhost)

    which 'should' mean that the mail was sent fro rely to my sd-3999 server box mail system (exim4 by default... )
    If I understand Plesk, sending a mail via Webmail- Horde use Plesk QMail, and sending a mail from my rails-app is relayedd by my server box mail system... this is why I am a little bit confused...
     
  7. breun

    breun Golden Pleskian

    29
     
    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    0
    The relaylock line just tells you a connection was made, it doesn't tell you mail was sent. You should see additional lines about that.
     
  8. kadoudal

    kadoudal Regular Pleskian

    27
    23%
    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    I see.. as I am running on a dedicated server box (running exim4 as a mail server) , I checked it, I discovered I had to enable myself SMTP ... default was disabled to avoid potential spam relay....
    this brings to me the security issue (SMTP AUTH... and so)

    thanks a lot
     
Loading...