1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Qmail que has over 300 messages waiting to get sent...

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by dico, Feb 26, 2006.

  1. dico

    dico Guest

    0
     
    Hello there,

    On our Plesk VPS server our qmail seems to que up mail and not deliver it.

    My microsoft outlook will appear to be checking the POP account, however it never finds any mail.

    When i look on the server there are 100s of messages waiting to be delievered to the various pop accounts on the box.

    As a result the we'll go hours without getting emails. Is there a way to get qmail to deliver these messages? if so what exactly to I type to get it to do so?

    Thanks,

    -dr
     
  2. wagnerch

    wagnerch Guest

    0
     
    Does it eventually deliver the mail or not? If it never delivers the mail then you may want to take a look at queue-fix (check qmail.org).

    You may also want to take a peek in /usr/local/psa/var/log/maillog (assuming Plesk is installed there) to see if there is any hints to what is happening.
     
  3. dico

    dico Guest

    0
     
    I email the support people and they do "something" although they never tell me what it is and eventually the mail starts coming in --- slowly, and much of it has been removed from the que (by the support people) I believe
     
  4. wagnerch

    wagnerch Guest

    0
     
    Seems odd to me, fire the support people.
     
  5. Who-m3

    Who-m3 Guest

    0
     
    Check to see if your qmail-send application is running (use one of these: ps aux |grep qmail-send, netstat -na |grep :25, /sbin/service qmail status). If it isn't, thats why those queue's aren't moving.

    This used to happen from time to time with me. If you're using anything to interface with the qmail-queue, it's possible that is causing a problem, esp. if you're removing files from the queue with it... (I.e. using webmin to remove e-mails from qmail-queue can cause qmail-send to fail).

    Hope this helps you.
    -John
     
Loading...