1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice

Ras and Plesk firewall

Discussion in 'Plesk for Windows - 8.x and Older' started by chainy, Feb 23, 2005.

  1. chainy

    chainy Guest

    0
     
    HI
    i am having a problem using the firewall in plesk. i installed the remote access ont osystem as stated by documentaion for firewall to work, but the when i go to ip addresses in 7.5 for windows it is still greyed out and i am unable to enable it. Nothing i seem to do works can anybody help me ? i noticed on one of the posts that there is an issue if you do not have service pack 1 installed but my system is all up to date.
     
  2. jbinette

    jbinette Guest

    0
     
    I got the same problem , now in windows , Windows Firewall is working , but the Firewall icon in plesk is always grey.... if anyone know how fix that , please help us...

    Thank

    Jonathan
     
  3. chainy

    chainy Guest

    0
     
    Jonathan have you had a problem finding any info or getting any replies by email from swsoft? I mean ok the documetation explains a lot about the product but for troubleshooting its dia. and ive tried searching everywhere! and found nothing. ive sent emails but dont get a reply not even to say that they recieved it. So i used the support button in plesk panel and bingo with in 3hrs got reply asking me to fill in form for them to access the system for $150 per hr which might be ok for a big hosting serviece but to expensive for me. They took me money quick enough. I can not an get answer to any questions i have which i think is pretty poor set up.
     
  4. jbinette

    jbinette Guest

    0
     
    Chainy , i have found the problem , you need to install Windows SP1 before installing plesk software , and after that , the icon Firewall is not grey anymore ....

    So if you want it , you need to re-install plesk.

    Jonathan
     
  5. carlswart

    carlswart Guest

    0
     
    Jonathan, you are correct. One needs to install Windows 2003 Service Pack 1 (SP1). This is listed as a known problem by Sw-Soft's installation notes.

    The problem that I ran into, is that Windows 2003 SP1 has not been officially released by Microsoft.

    You can download the +-340MB Windows 2003 Service Pack 1 (SP1) Release Candidate 2 (RC2) from Microsoft's website.

    There is however a notice posted on Microsoft's website saying: "This version of the software is intended only for installation in a test environment. We advise against installing and evaluating beta software on any production computers."

    Since my servers are production systems, I can not risk installing W2K3 SP1 RC2.

    I have accepted the fact and installed a 3rd party host based firewall.
     
Loading...