1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice

Urgent Help Needed! After yum update from 7.5.2 to 7.5.4

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by MarcusInMd, Nov 28, 2005.

  1. MarcusInMd

    MarcusInMd Guest

    0
     
    Hello,

    I have a serious problem with my server after I did the latest yum update.

    We were running plesk 7.5.2 and I wanted to update the OS and plesk etc. so I setup and ran "#yum update" and it "appeared" to work OK. but after the update plesk would not start. So I rebooted the server and it was locked out until this morning. We tried to boot to the latest version of FC2 and it failed to load. It would just hang and then reboot. So we booted into the older version. We then could not get into anything until they shut down the IPTABLES. We now can use websites and email, SSH etc. But plesk is still not running nor are we running the latest version of FC2.

    When I try to start plesk I get the following error message

    PSA is down, perfoming full restart.

    It then says PSA started OK, then goes through DrWeb and then halts because of a Key file not being found.

    Here is the update log with it's error message at the end.


    Quote:
    Trying to set up default drweb permissions... Checking for the system groups and users necessary for DrWeb...
    Checking for the group 'drweb'...
    Group 'drweb' already exists

    Checking for the user 'drweb'...
    User 'drweb' already exists

    Checking for the group 'nofiles'...
    Trying to add supplementary group 'nofiles' for user 'drweb'... already there
    Making chown and chmod under drweb stuff
    Trying to set up default drweb permissions... Making changes in drweb config files
    Trying to define super-server internet daemon type... xinetd
    Trying to check if xinetd daemon is running... done


    START LOGGING: Mon Nov 28 01:12:41 EST 2005
    Trying to stop MySQL server... Stopping MySQL: [ OK ]
    done
    mysqld (pid 11196) is running...
    mysqld (pid 11196) is running...
    mysqld is stopped
    Trying to start MySQL server... Starting MySQL: [ OK ]
    done
    Trying to establish test connection... connected
    Making some checks before upgrading

    Now BIND server shutting down...

    Trying to stop BIND server... Stopping named: [ OK ]
    done
    Trying to start BIND server... Starting named: [ OK ]
    done

    BIND server starts Ok.

    mysqld (pid 15633) is running...

    ===> Checking for the necessary system accounts
    Checking for the system groups and users necessary for Qmail...
    Checking for the group 'nofiles'...
    Group 'nofiles' already exists

    Checking for the user 'alias'...
    User 'alias' already exists

    Checking for the user 'qmaild'...
    User 'qmaild' already exists

    Checking for the user 'qmaill'...
    User 'qmaill' already exists

    Checking for the user 'qmailp'...
    User 'qmailp' already exists

    Checking for the group 'qmail'...
    Group 'qmail' already exists

    Checking for the user 'qmailq'...
    User 'qmailq' already exists

    Checking for the user 'qmailr'...
    User 'qmailr' already exists

    Checking for the user 'qmails'...
    User 'qmails' already exists

    Checking for the group 'popuser'...
    Group 'popuser' already exists

    Checking for the user 'popuser'...
    User 'popuser' already exists

    Checking for the system groups and users necessary for MySQL...
    Checking for the group 'mysql'...
    Group 'mysql' already exists

    Checking for the user 'mysql'...
    User 'mysql' already exists

    Checking for the system groups and users necessary for admin server...
    Checking for the group 'psaadm'...
    Group 'psaadm' already exists

    Checking for the user 'psaadm'...
    User 'psaadm' already exists

    Checking for the system groups and users necessary for Apache...
    Checking for the group 'apache'...
    Group 'apache' already exists

    Checking for the user 'apache'...
    User 'apache' already exists

    Checking for the group 'psaftp'...
    Group 'psaftp' already exists

    Checking for the user 'psaftp'...
    User 'psaftp' already exists

    Checking for the group 'psaserv'...
    Group 'psaserv' already exists

    Checking for the group 'psaserv'...
    Trying to add supplementary group 'psaserv' for user 'apache'... already there
    Checking for the group 'psaserv'...
    Trying to add supplementary group 'psaserv' for user 'psaftp'... already there
    Checking for the group 'psaserv'...
    Trying to add supplementary group 'psaserv' for user 'psaadm'... already there
    group psacln already exists
    `/var/lib/psa/dumps/mysql.preupgrade.dump.gz' -> `/var/lib/psa/dumps/mysql.preupgrade.dump.gz.1'
    Trying to backup MySQL database... done
    MySQL databases are dumped to /var/lib/psa/dumps/mysql.preupgrade.dump.gz
    /usr/local/psa/bin/chrootsh already registered as a login shell
    Setting the default locale
    The default locale is set to en-US (ENGLISH, UNITED STATES)

    START LOGGING: Mon Nov 28 01:13:18 EST 2005


    ===> Installing rbash
    Checking that /bin/rbash registered as login shell...
    /bin/rbash
    /bin/rbash is already registered as login shell

    ===> Installing psa database
    Trying to check psa database... Trying to find psa database...

    ERROR while trying to mysql datadir not found

    Aborting...





    Can someone PLEASE help ASAP.

    Thank You,
    Marcus
     
Loading...