1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

MailEnable and Plesk 7.5.5 problems

Discussion in 'Plesk for Windows - 8.x and Older' started by veraert, Jan 5, 2006.

  1. veraert

    veraert Guest

    0
     
    Dear,

    I have a problem with PLESK 7.5.5 (windows) and MailEnable, i changed DNS servers in LAN settings (because the DNS server i was using went offline) to different DNS servers, the domains resolve perfectly when i do traceroutes or nslookups, but MailEnable cannot send out new mail, when i ran a diagnostic from the server i encountered some problems, perhaps anyone of you can help me out?

    Code:
    The socket connection to the remote host failed. The host was either not contactable or it rejected your connection.
    
    Thanks in advance!
     
  2. Beto

    Beto Guest

    0
     
    try to cennect to another mailserver via telnet ...if this works it is maybe an configuration error in mailenable.

    If you can't connect you ... check your firewall ... maybe it's blocking smtp ??
     
  3. lboss

    lboss Guest

    0
     
    Check registry value
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mail Enable\Mail Enable\Connectors\SMTP\Local DNS Server List
     
  4. veraert

    veraert Guest

    0
     
    Tried both options, but still the same result, i can telnet to the destination mail server, but MailEnable doesn't seem to do it, i find it difficult to believe that since yesterday it won't connect to mail server because there is not a PTR record active for the IP because the mailserver allways worked..
     
  5. Just4Clicks

    Just4Clicks Guest

    0
     
    Has anyone found a solution to this? Here's the message I'm getting from Yahoo:
    And on the server, in the MailEnable administrator - outbound queue:
     
  6. IG0R

    IG0R Guest

    0
     
    I had the sam problem with yahoo some weeks ago.

    The solution that o found was setup 3 configs on SMTP Conector Config:

    Server Name and Hostname = name.mydomain.com

    ip used to send mail (bind): XX.XX.XX.XX (where xx is my primary IP address)

    Added the domain name.subdomain.com on Plesk

    Asked my provided to setup the reverse dns on my primary ip adrees (used on bind ip) to resolve name.mydomain.com


    tip: check if your server is correctly configured

    So if o ping name.mydomain.com i see my IP address
    So if i check my IP address reverse dns is name.mydomain.com

    You can check your IP reverse dns here http://remote.12dt.com/rns/
     
Loading...