1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

8.2.1 very bad update for qmail

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by AndreasK, Oct 11, 2007.

  1. AndreasK

    AndreasK Regular Pleskian

    26
    23%
    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Hello,
    bevor update to 8.2.1 our mailserver run fine and without any error´s. After update we have a lot of angry custs in our hotline.
    They have timeouts with mailclients. We try to foun out what is going wrong! But we receive ervery time this error:

    ERROR: PleskFatalException
    Unable to connect to database: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11)

    0: /usr/local/psa/admin/plib/common_func.php3:156
    psaerror(string 'Unable to connect to database: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11)')
    1: /usr/local/psa/admin/auto_prepend/auth.php3:90


    We need some help to fix this issue...
    Any ideas?

    Our System:

    vendor_id : GenuineIntel
    cpu family : 15
    model : 4
    model name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
    stepping : 3
    cpu MHz : 3200.165
    cache size : 2048 KB

    CPU states: cpu user nice system irq softirq iowait idle
    total 73.5% 0.0% 23.9% 0.3% 0.7% 1.4% 0.0%
    cpu00 74.2% 0.0% 23.5% 0.0% 0.7% 1.4% 0.0%
    cpu01 72.8% 0.0% 24.2% 0.7% 0.7% 1.4% 0.0%
    Mem: 2046592k av, 1835932k used, 210660k free, 0k shrd, 150448k buff
    1188144k actv, 298552k in_d, 29812k in_c
    Swap: 2152700k av, 622888k used, 1529812k free 908100k cached


    Thanks a lot,

    AndreasK
     
  2. dd285252

    dd285252 Guest

    0
     
    Hi,

    we are experiencing same problems - after upgrade to 8.2.1 the SMTP-service is sometimes unreachable and connections time out ...

    After troubleshooting several hours I figured out, that this issue is somehow related to the SPAM-Assassin-update - after turning off "SPF" and "RBL" support in Plesk - email -menu, email is working fine again ...

    But this needs to be corrected anyway by Plesk-support-team, since we are running without SPAM-protextion now ...



    AndreasK please try whether or not this works for you as temp. workaround.


    regardes,

    DD285252
     
  3. AndreasK

    AndreasK Regular Pleskian

    26
    23%
    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Hello DD285252,
    we only use the spamassassin and no spf. In our network there are some BLServer running (but not in plesk, because that want work).

    Since the update we only have massive problems.
    But i have open a support-ticket to get help from swsoft.

    Best regards,

    AndreasK
     
  4. dd285252

    dd285252 Guest

    0
     
    OK, please keep me updated when sw-soft has resolved your ticket, thank you.


    best regards,



    DD285252
     
  5. AndreasK

    AndreasK Regular Pleskian

    26
    23%
    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    This is very terrible...
    You can open a thread here in this forum and you get no information from swsoft...

    I will try something and let you know!

    Regards,

    AndreasK
     
  6. danliker

    danliker Silver Pleskian Plesk Certified Professional

    33
    43%
    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    575
    Likes Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    see: http://forum.swsoft.com on top:

     
  7. AndreasK

    AndreasK Regular Pleskian

    26
    23%
    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Yes! I have read this information. But look in Topic "Expand"...

    :D
     
  8. sebm

    sebm Guest

    0
     
    I have the same problem !

    I've no spamassasin or "SPF" and "RBL" activated ... I couldn't find any good issue to make it work again :(

    on both of my plesk server on 8.2.1 all the message coming from a server in 8.2.0 it says : Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connecti
    on

    in the logmail in :
    /usr/local/psa/var/log/maillog

    For exemple :

    I use the plesk 8.2.0 server to send an email to an address hosted on a 8.2.1 plesk server !

    Here is the log :

    quote:
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail: 1192034094.498198 starting delivery 10666: msg 8323146 to remote email@myfriends.com
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail: 1192034094.498315 status: local 0/10 remote 2/20
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail-remote-handlers[30492]: Handlers Filter before-remote for qmail started ...
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail-remote-handlers[30492]: from=email@myself.com
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail-remote-handlers[30492]: to=email@myfriends.com
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail: 1192034094.533500 delivery 10666: deferral: Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connecti
    on._(#4.4.1)/
    Oct 10 18:34:54 bigmac qmail: 1192034094.533572 status: local 0/10 remote 1/20
    Oct 10 18:35:04 bigmac pop3d: Connection, ip=[90.2.86.82]
    Oct 10 18:35:05 bigmac pop3d: IMAP connect from @ [90.2.86.82]INFO: LOGIN, user=contact, ip=[90.2.86.82]
    Oct 10 18:35:30 bigmac relaylock: /var/qmail/bin/relaylock: mail from 82.225.245.8:53471 (jesuis.monhebergeur.org)
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue[30549]: mail: all addreses are uncheckable - need to skip scanning (by deny mode)
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue[30549]: scan: the message(drweb.tmp.AOMECO) sent by email@myself.com to email@myfriends.com should be passed without checks, because contains uncheckable addresses
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: Handlers Filter before-queue for qmail started ...
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: from=email@myself.com
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: to=email@myfriends.com
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: hook_dir = '/var/qmail//handlers/before-queue'
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: recipient[3] = 'email@myfriends.com'
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: handlers dir = '/var/qmail//handlers/before-queue/recipient/email@myfriends.com'
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-queue-handlers[30550]: starter: submitter[30551] exited normally
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail: 1192034130.935756 new msg 8323147
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail: 1192034130.935814 info msg 8323147: bytes 1102 from <email@myself.com> qp 30551 uid 2020
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail: 1192034130.940479 starting delivery 10667: msg 8323147 to remote email@myfriends.com
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail: 1192034130.940546 status: local 0/10 remote 2/20
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-remote-handlers[30552]: Handlers Filter before-remote for qmail started ...
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-remote-handlers[30552]: from=email@myself.com
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail-remote-handlers[30552]: to=email@myfriends.com
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail: 1192034130.961592 delivery 10667: deferral: Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connecti
    on._(#4.4.1)/
    Oct 10 18:35:30 bigmac qmail: 1192034130.961663 status: local 0/10 remote 1/20
    Oct 10 18:35:37 bigmac qmail: 1192034137.543396 delivery 10665: deferral: Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connecti
    on._(#4.4.1)/
    Oct 10 18:35:37 bigmac qmail: 1192034137.543490 status: local 0/10 remote 0/20



    5 days after, I receive a failure notice :

    Hi. This is the qmail-send program at bigmac.flm.fr.
    I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
    This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

    <email@myfriends.com>:
    Sorry, I wasn't able to establish an SMTP connection. (#4.4.1)
    I'm not going to try again; this message has been in the queue too long.

    --- Below this line is a copy of the message.
    ...

    I've tried to make telnet connection from a shell to a 8.2.0 plesk server on port 25 and 110 :

    [root@bigmac ~]# telnet yag.fr 25
    Trying 91.121.20.189...
    Connected to yag.fr (91.121.20.189).
    Escape character is '^]'.
    220 yagmata.yag.fr ESMTP

    [root@bigmac ~]# telnet yag.fr 110
    Trying 91.121.20.189...
    Connected to yag.fr (91.121.20.189).
    Escape character is '^]'.
    +OK Hello there. <21418.1192035405@localhost.localdomain>

    it works !

    But on a 8.2.1 server on port 25 and 110 :

    [root@bigmac ~]# telnet moustic.fr 110
    Trying 91.121.17.224...
    telnet: connect to address 91.121.17.224: Connection timed out
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out

    [root@bigmac ~]# telnet moustic.fr 25
    Trying 91.121.17.224...
    telnet: connect to address 91.121.17.224: Connection timed out
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out

    It doesn't work !

    If on the 8.2.1 server on shell I make a telnet on localhost it works ...

    [root@fm ~]# telnet localhost 25
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.
    220 fm.moustic.fr ESMTP
     
  9. AndreasK

    AndreasK Regular Pleskian

    26
    23%
    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    From SwSoft @ Support-Ticket:

    Developers were notified about this problem, they promised to decrease number of MySQL queries in qmail in Plesk 8.3.0, hotfix 1.

    *gnaaaa*

    Ok... We will wait again. Everytime again after update ^^

    Best regards,

    AndreasK
     
  10. sebm

    sebm Guest

    0
     
    You mean that Mysql is the reason of this : Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connection._(#4.4.1)/

    ???
     
  11. AndreasK

    AndreasK Regular Pleskian

    26
    23%
    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    No sebm,
    it is the answer about the topic :)
     
  12. sebm

    sebm Guest

    0
     
    Yes ok but there is still a main problem with this 8.2.1 update and Qmail server on our boxes ! Hope that it will be fixed soon cause I'm getting thousands of mailer deamon and other mailman bounce notice :(
     
  13. thedust2010

    thedust2010 Guest

    0
     
    Any update on this? I have 2800 emails stuck in the queue...
     
  14. sebm

    sebm Guest

    0
     
    I couldn't find any thing that fix this bug :-( it is really a big problem for me, there is no way to downgrade ?
     
  15. jorgemoreno

    jorgemoreno Guest

    0
     
    I have the same problem, any updates about this problem? help!
     
  16. dd285252

    dd285252 Guest

    0
     
    Hi,

    same problem - SMTP connections timing out after upgrade to 8.2.1

    Most of my users are not able to send email!!!

    Who has a quick workaround????
     
  17. jorgemoreno

    jorgemoreno Guest

    0
     
    A system engineer did something with my Plesk and fixes the problem, maybe this log can help to somebody:

    (FreeBSD 6.1-RELEASE-p19,.Plesk 8.2.1)

    # diff /usr/local/etc/rc.d/qmail /usr/local/etc/rc.d/qmail.bad
    28c28
    < status_cmd="qmail-status"
    ---
    > status_cmd="status"
    30c30
    < extra_commands="status"
    ---
    >
    54c54
    < qmail-status()
    ---
    > status()
     
  18. sebm

    sebm Guest

    0
     


    Is this could be done on linux ? and how ?

    regards
     
  19. thewolf

    thewolf Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Any fix for this yet?

    Thanks.
     
  20. Filipe Miranda

    Filipe Miranda Guest

    0
     
    Hello,

    I'm already running version 8.2.1, does the problem happens only when migrating from Plesk 8.2 (with tons of customers) to Plesk 8.2.1? Or the 8.2.1 is the problem and it does not matter if its a migration of if it is a fresh install ?

    Thank you,
    Regards,
    Filipe Miranda
     
Loading...