1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Postfix not working after upgrade to 10.4.4

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by stevecharon, Feb 23, 2012.

  1. stevecharon

    stevecharon Guest

    0
     
    Hi,
    after studying the forum for the last 3 days and trying to find a solution
    I decided to open my own thread since my problems seem to be slightly different
    to the ones I already have read.
    ---------------------------------------------------------------
    PRODUCT, VERSION, OPERATING SYSTEM, ARCHITECTURE
    Plesk Panel, 10.4.4, CentOS 5, x64
    PROBLEM DESCRIPTION AND STEPS TO REPRODUCE
    I was updating from 10.3.0 to 10.4.4.
    During update some errors came up (see additional info for details) and finally stating that my system my be inoperable.
    The installation process stopped during pre-scriptled for psa-vpn.
    Truly Plesk Web Management and my domains were not working.
    After some deeper inspection I managed to get the server back to work.
    (httpd.include of my domains were not properly linked in the httpd.conf)
    But I noticed then that postfix did not accept mails from external servers.
    Locally connecting via telnet works.

    ACTUAL RESULT
    Incoming mail not accepted
    EXPECTED RESULT
    Accepted inbound mail
    ANY ADDITIONAL INFORMATION
    See also the logfiles in plesk_logs.zip attachment
    # /usr/local/psa/admin/sbin/mchk --with-spam
    ==> Checking for: mailsrv_conf_init... ok
    ==> Checking for: mail_handlers_init... ok
    ==> Checking for: mailsrv_entities_dump... ok
    ==> Checking for: mail_admin_aliases... ok
    ==> Checking for: mail_auth_dump... ok
    ==> Checking for: mailman_lists_dump... ok
    ==> Checking for: mail_kav8_restore... ok
    ==> Checking for: mail_responder_restore... ok
    ==> Checking for: mail_postfix_transport_restore... fail
    ==> Checking for: mail_spam_restore... fail
    ==> Checking for: mail_grey_restore... ok
    ==> Checking for: mail_mailbox_restore... ok
    ==> Checking for: mail_spf_restore... ok
    ==> Checking for: mail_dk_restore... ok
    ==> Checking for: mail_drweb_restore... ok
    Errors occured in mail restore procedure
    Some utilities have exited with errors:
    /usr/lib64/plesk-9.0/mail_postfix_transport_restore
    /usr/lib64/plesk-9.0/mail_spam_restore

    # stat /usr/lib64/plesk-9.0/mail_postfix_transport_restore
    File: `/usr/lib64/plesk-9.0/mail_postfix_transport_restore'
    Size: 3255 Blocks: 8 IO Block: 4096 regular file
    Device: 905h/2309d Inode: 4195191 Links: 1
    Access: (0755/-rwxr-xr-x) Uid: ( 0/ root) Gid: ( 0/ root)
    Access: 2012-02-22 22:58:35.143716472 +0100
    Modify: 2011-11-02 13:40:17.000000000 +0100
    Change: 2012-02-20 00:11:27.841555632 +0100

    # stat /usr/lib64/plesk-9.0/mail_spam_restore
    File: `/usr/lib64/plesk-9.0/mail_spam_restore'
    Size: 88576 Blocks: 176 IO Block: 4096 regular file
    Device: 905h/2309d Inode: 4210036 Links: 1
    Access: (0750/-rwxr-x---) Uid: ( 0/ root) Gid: ( 0/ root)
    Access: 2012-02-22 22:57:42.299296976 +0100
    Modify: 2011-11-02 13:40:11.000000000 +0100
    Change: 2012-02-16 10:08:31.861308480 +0100
    --------------------------------------------------------------
    Tried to switch to qmail. Qmail gives the same problem. "qmail-local: cannot create temporary file - (13) Permission denied"
    Switched back to postfix:
    Feb 21 22:56:55 servername postfix-local[]: cannot create temporary file - (13) Permission denied
    Feb 21 22:56:55 servername postfix-local[]: Unable to read message from stdin
    Feb 21 22:57:08 servername /usr/lib64/plesk-9.0/psa-pc-remote[]: mkstemp(/usr/local/psa/handlers/spool/mlfi.UMmm7U) failed: Permission denied

    Steve
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Feb 26, 2012
  2. Binesh S

    Binesh S Regular Pleskian

    27
    23%
    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    119
    Likes Received:
    1
    postfix not working after upgrade

    /usr/local/psa/admin/sbin/mchk --with-spam
    ==> Checking for: mailsrv_conf_init... ok
    ==> Checking for: mail_handlers_init... ok
    ==> Checking for: mailsrv_entities_dump... ok
    ==> Checking for: mail_admin_aliases... ok
    ==> Checking for: mail_auth_dump... ok
    ==> Checking for: mailman_lists_dump... ok
    ==> Checking for: mail_kav8_restore... ok
    ==> Checking for: mail_responder_restore... ok
    ==> Checking for: mail_postfix_transport_restore... fail
    ==> Checking for: mail_spam_restore... ok
    ==> Checking for: mail_grey_restore... ok
    ==> Checking for: mail_mailbox_restore... ok
    ==> Checking for: mail_spf_restore... ok
    ==> Checking for: mail_dk_restore... ok
    ==> Checking for: mail_drweb_restore... ok
    Errors occured in mail restore procedure
    Some utilities have exited with errors:
    /usr/lib/plesk-9.0/mail_postfix_transport_restore
     
  3. oasisf

    oasisf Guest

    0
     
Loading...