1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Problems with Kaspersky in 10.1.1

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by Stefan1504, Feb 15, 2011.

  1. Stefan1504

    Stefan1504 New Pleskian

    15
    85%
    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi,

    i have still problems with the new kaspesky 8

    1. no log files
    2. no autoupdate for the virusdatabase
    3. no added x-headers in the mails

    where are these settings gone after 10.1.1?

    Thanks for support
     
  2. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
  3. Stefan1504

    Stefan1504 New Pleskian

    15
    85%
    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Documentation

    Hi IgorG

    I'am not very satisfied.
    The doc-Link is not up to date - this is the discription for the v.5.5 kav software

    in the 10.1.1 version kav8 is the acual version
    please help!
     
  4. Knarf

    Knarf Basic Pleskian

    18
    85%
    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Location:
    The Netherlands
    Hi IgorG,

    I also have problems with getting Kaspersky to work in Plesk v10.1.1

    See also my post here.

    My status:
    - Server OS: Ubuntu 10.04 x86_64
    - Freshly installed Plesk 10.1.1, also installed microupdates #MU1...#MU9.
    - Plesk licensing says: Kaspersky key is present and active
    - In antivirus settings I could tick the checkbox Kaspersky AntiVirus
    - I don't see the module "Kaspersky antivirus"
    - I don't see further options for antivirus settings
    - In Managing System Services: service Kaspersky Antivirus is not running (red cross), unable to start the service
    - Mail is not scanned (no X flag antivirus present)
    - I read the documentation but couldn't find a possible solution
    - I cannot find the Kaspersky Antivirus module in the distribution

    Questions:
    - Is it a known bug that will be solved in a next version?
    - Should the Kaspersky Antivirus be visible as a module?
    - Is there something I can try to get it working? How can I safely uninstall and reinstall the Kaspersky virusscanner?

    Thank you
     
    Last edited: Feb 18, 2011
  5. Knarf

    Knarf Basic Pleskian

    18
    85%
    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Location:
    The Netherlands
    The total lack of response seems like a confirmation to me that this must be a bug.
    Can please anyone respond who has the Kaspersky Antivirus to work in combination with Plesk v10.1.1 ? I am curious if this is possible.
     
  6. RudiH

    RudiH New Pleskian

    15
    85%
    Joined:
    Sep 19, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have the same issue, have you had any luck?
     
  7. Knarf

    Knarf Basic Pleskian

    18
    85%
    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Location:
    The Netherlands
    Yes, I followed the fixes of Paulv in this thread and that worked for me with Plesk 10.1.1.
     
Loading...