1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

reinstall qmail or reinstall qmail-queue

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by heiko_h, Apr 14, 2011.

  1. heiko_h

    heiko_h Guest

    0
     
    i use Plesk 10.1.1
    After a server crash it was not possible to send or receive e-mails. I have use the way to change /var/qmail/bin/ copy qmail-queue.moved to qmail-queue. For the first step this way was ok and i receive e-mails again, but i can not stop spam with spamassassin. I have test a lot of informations with no result.
    i have reinstall spamassasin - no result
    i have start to /usr/local/psa/admin/sbin/mchk --with-spam - no result
    ...
    Is it possible to reinstall qmail or only the qmail-queue for Plesk 10.1.1?
    even the autoresponse function under plesk do not work.
    Thank you for informations.
     
  2. CCHickman

    CCHickman Regular Pleskian

    25
    40%
    Joined:
    Oct 11, 2003
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    What kind of errors are in your mail log?

    /var/log/psa/maillog

    If you are getting 'cannot stat' errors to do with spam, spf, or domainkeys, then you at least have a friend right here :)

    These were all corrected by upgrading to PSA 10.2. I think that realistically, PSA 10.2 didn't fix it - reinstalling did.

    And well - I just had a server crash last night. Same as you? Are you on 1and1?

    I have the SAME problem. I rpm -e --nodeps all the psa qmail/mailhandlers files on my server, removed ART's qmail-scanner, removed spamassassin - and reinstalled the plesk files then qmail-scanner

    I cannot enable SPF or DomainKeys in PLESK... cannot stat.

    Additionally, none of my aliased domains are working for e-mail (cannot stat) and another problem as mentioned in another thread -- none of my new domains are creating the needed apache files to load up webmail.

    Very frustrating. But if some of these problems are shared - then we have more chance of having our issue investigated!
     
  3. heiko_h

    heiko_h Guest

    0
     
    Hello Chris, thank you for answer.
    I am on Strato, but that not the problem it works. My crash was a HD overfill by to many backups ...
    After clean disk space, a hade the problem that i can not send e-mails.
    next step i have update Plesk 9.xx to 10.1.1 no result
    then i have make the change of the qmail-queue file

    When i have understand all postings to this problem i have overwrite the PSA changed qmail-queue file with the original qmail-queue. Now i must recriate i new PSA modifi qmail-queue file - i think that's my problem.

    I have test to reinstall qmail with PSA under yast no way.
     
  4. CCHickman

    CCHickman Regular Pleskian

    25
    40%
    Joined:
    Oct 11, 2003
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Heiko: I can absolutely understand. IT seems that qmail / qmail-queue likes to break whenever something else breaks.

    My best suggestion for you is to remove all of the PLESK qmail RPMS, any 3rd party (ART Spamassasin / Qmail-scanner?), and reinstall. I did this with nodeps after turning off qmail and courier-imap. If you remove with dependencies, it'll remove all of PLESK :) --

    Then you can run mchk --

    http://kb.odin.com/944

    --

    Hopefully one of these things will help.

    I you are on 10.1.1 - try upgrading to 10.2. A fresh install / upgrade sometimes fixes a lot of problems.

    (And sometimes, causes a load of problems -- for me 10.2 fixed a bunch of things -- temporarily... then having a problem like this with qmail caused them to all come back and nothing I can do seems to fix them.)
     
Loading...