1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

upgrade to plesk 10.4.4: configuration broken (apache down)

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by basw80, Dec 5, 2011.

  1. basw80

    basw80 Guest

    0
     
    Hey there,

    After an upgrade to plesk 10.4.4, the webserver won't start any more.
    I can't seem to pinpoint the problem, the error messages are to vague.
    Errors occur when I try:
    /usr/local/psa/admin/sbin/httpdmng --reconfigure-server
    or
    /usr/local/psa/admin/sbin/httpdmng --reconfigure-all

    PleskUtilException: '/usr/local/psa/admin/bin/apache_control_adapter' '--restart' '--restart-interval' '0' '--http-port' '80' '--https-port' '443' failed with code 255.

    stdout:
    Service /etc/init.d/httpd failed to start
    Service /etc/init.d/httpd failed to start

    stderr:
    Service /etc/init.d/httpd failed to start
    Service /etc/init.d/httpd failed to start

    file: /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent/Transport/Local/Exec.php
    line: 98
    code: 0
    trace: #0 /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent/Transport/Local.php(58): Service_Agent_Transport_Local_Exec->process(0, Object(Service_Agent_Command_Exec), Object(Service_Agent_Log), Object(Service_Agent_Transport_LocalTransaction))
    #1 /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent/Transport/Local.php(24): Service_Agent_Transport_Local->_command(0, Object(Service_Agent_Command_Exec), Object(Service_Agent_Transport_LocalTransaction), Object(Service_Agent_Log))
    #2 /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent.php(133): Service_Agent_Transport_Local->process('06f1c5c41011b41...', Array, Object(Service_Agent_Log))
    #3 /usr/local/psa/admin/plib/Template/Writer/Apache.php(82): Service_Agent->commit()
    #4 /usr/local/psa/admin/plib/Template/Configuration/Applier.php(202): Template_Writer_Apache->restart()
    #5 /usr/local/psa/admin/plib/Template/Configuration/Applier.php(117): Template_Configuration_Applier->_applyConfigurationsToServiceNode(1, Array)
    #6 /usr/local/psa/admin/plib/WebServerManager/Adapter/Apache.php(125): Template_Configuration_Applier->applyConfiguration(true)
    #7 /usr/local/psa/admin/plib/WebServerManager/Adapter/Apache.php(313): WebServerManager_Adapter_Apache->sync()
    #8 /usr/local/psa/admin/plib/WebServerManager.php(199): WebServerManager_Adapter_Apache->reconfigureServer(Object(Db_Table_Row_ServiceNode))
    #9 /usr/local/psa/admin/plib/api-common/Httpdmng.php(123): WebServerManager->reconfServer()
    #10 /usr/local/psa/admin/sbin/httpdmng(13): Httpdmng->__construct()
    #11 {main}

    2011-12-05T10:40:57+01:00 ERR (3): Apache config (13230780550.62305300) generation failed: Can not restart web server: Service /etc/init.d/httpd failed to start
    Service /etc/init.d/httpd failed to start

    Can not restart web server: Service /etc/init.d/httpd failed to start
    Service /etc/init.d/httpd failed to start

    The error-mail I receive:
    Generating new Apache configuration on host <hostname> failed because the following error(s) occurred:
    Can not restart web server: Service /etc/init.d/httpd failed to start Service /etc/init.d/httpd failed to start
    Please fix error(s) in templates of Apache configuration and retry generating the configuration file.

    I surely would like to fix the errors, but where can I find the exact errors?
    /var/log/sw-cp-server/error_log does not give me more detail.

    Also:
    apachectl -t
    Syntax OK
     
    Last edited by a moderator: Dec 5, 2011
  2. onlinesolutions

    onlinesolutions Basic Pleskian

    14
    85%
    Joined:
    Apr 21, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Same Problem

    I need help please. I have the same problem. This is not how expected a simple upgrade to look like.

    /usr/local/psa/admin/sbin/httpdmng --reconfigure-all
    PleskUtilException: '/usr/local/psa/admin/bin/apache_control_adapter' '--restart' '--restart-interval' '0' '--http-port' '80' '--https-port' '443' failed with code 255.

    stdout:
    Service /etc/init.d/apache2 failed to start
    Service /etc/init.d/apache2 failed to start


    stderr:
    Service /etc/init.d/apache2 failed to start
    Service /etc/init.d/apache2 failed to start

    file: /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent/Transport/Local/Exec.php
    line: 98
    code: 0
    trace: #0 /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent/Transport/Local.php(58): Service_Agent_Transport_Local_Exec->process(0, Object(Service_Agent_Command_Exec), Object(Service_Agent_Log), Object(Service_Agent_Transport_LocalTransaction))
    #1 /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent/Transport/Local.php(24): Service_Agent_Transport_Local->_command(0, Object(Service_Agent_Command_Exec), Object(Service_Agent_Transport_LocalTransaction), Object(Service_Agent_Log))
    #2 /usr/local/psa/admin/plib/Service/Agent.php(133): Service_Agent_Transport_Local->process('7384a88e7d87a7b...', Array, Object(Service_Agent_Log))
    #3 /usr/local/psa/admin/plib/Template/Writer/Apache.php(82): Service_Agent->commit()
    #4 /usr/local/psa/admin/plib/Template/Configuration/Applier.php(202): Template_Writer_Apache->restart()
    #5 /usr/local/psa/admin/plib/Template/Configuration/Applier.php(117): Template_Configuration_Applier->_applyConfigurationsToServiceNode(1, Array)
    #6 /usr/local/psa/admin/plib/WebServerManager/Adapter/Apache.php(125): Template_Configuration_Applier->applyConfiguration(true)
    #7 /usr/local/psa/admin/plib/WebServerManager.php(311): WebServerManager_Adapter_Apache->sync()
    #8 /usr/local/psa/admin/plib/api-common/Httpdmng.php(117): WebServerManager->sync()
    #9 /usr/local/psa/admin/sbin/httpdmng(13): Httpdmng->__construct()
    #10 {main}

    2011-12-21T00:48:31+01:00 ERR (3): Apache config (13244249010.44677900) generation failed: Can not restart web server: Service /etc/init.d/apache2 failed to start
    Service /etc/init.d/apache2 failed to start

    Can not restart web server: Service /etc/init.d/apache2 failed to start
    Service /etc/init.d/apache2 failed to start

    PleskUtilException: /usr/local/psa/admin/bin/httpdmng '--reconfigure-domains' 'abc.com' failed with message: Empty error message from utility.
    file: /usr/local/psa/admin/plib/common_func.php3
    line: 1047
    code: 0
    trace: #0 /usr/local/psa/admin/plib/common_func.php3(965): util_exec('httpdmng', Array, Array, 'msg', NULL)
    #1 /usr/local/psa/admin/plib/Os.php(17): smart_exec('httpdmng', Array, Array, 'msg')
    #2 /usr/local/psa/admin/plib/Os.php(28): Os::exec('httpdmng', Array, 'msg')
    #3 /usr/local/psa/admin/plib/api-common/Httpdmng.php(101): Os::execEx('httpdmng', Array)
    #4 /usr/local/psa/admin/sbin/httpdmng(13): Httpdmng->__construct()
    #5 {main}

    Execution failed.
    Command: httpdmng
    Arguments: Array
    (
    [0] => --reconfigure-domains
    [1] => abc.com
    )

    Details: Empty error message from utility.
     
  3. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    Looks like I have now joined the thread after just updating my CP. BIG MISTAKE, AGAIN!

    Anyone got a bright idea what to look for, best laugh its email the error to me but I can't find it?

    Here is my error below:

     
    Last edited by a moderator: Jan 16, 2012
  4. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    Here is the output from trying a Bootstrapper 10.13.4 repair

     
  5. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    Part two of snip

     
  6. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    Last but not least here is the final part of the full Bootstrapper 10.13.4 repair log.

    Gets to be a real joy every time I do an update, beginning to ask myself why do I do it? Madness I suppose. Please help if you can as obviously now have all sites and webmail down on this server.

     
    Last edited by a moderator: Jan 16, 2012
  7. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    After perform bootstrapper, in PLESK main page, it shows:

    How do I proceed to fix this?
     
  8. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    By doing a
    as per looking at the following KB's

    1.http://kb.parallels.com/en/112815
    2.http://kb.parallels.com/en/111605
    3.http://kb.parallels.com/en/112885
    4.http://kb.parallels.com/en/112520
    5.http://kb.parallels.com/en/112882

    Gave an output:

    And said error file /etc/httpd/conf/httpd.conf shows:

     
    Last edited by a moderator: Jan 16, 2012
  9. Funboy-63

    Funboy-63 Guest

    0
     
    Looked at the following KB, output below.

    1. http://kb.parallels.com/en/112556

    Need to know what is the best thing to do next as do not want to start chasing my tail down the wrong track!

    Is having only 7 lines in /etc/httpd/conf/httpd.conf as per my previous post correct?
     
    Last edited by a moderator: Jan 16, 2012
  10. öndere

    öndere New Pleskian

    20
     
    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Comment " # GracefulShutDownTimeout 3AddOutputFilter INCLUDES .shtml " solves this issue but realy i wonder whats the reason of this ?
     
  11. S K Sirajuddin

    S K Sirajuddin New Pleskian

    22
    23%
    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    each time httpd restarted it dies

    Each time including the AutoInstaller auto install failed to restart httpd, the log files has no clue, except this mail is sent to root.

    --------snip---------
    Generating new Apache configuration on host <ns2.DOMAIN.com> failed because the following error(s) occurred:

    Can not restart web server: Service /etc/init.d/httpd failed to start
    Service /etc/init.d/httpd failed to start


    Please fix error(s) in templates of Apache configuration and retry generating the configuration file.
    -------snip--------

    and needed to run bootstrapper.sh repair each time to start httpd. this is strange error, but each time its not practical to run bootstrapper script.

    It seems its bug in 10.4.4 as it some times failes to generate config files, some time apache controller error.
     
Loading...