1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Plesk installation

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by CahitE, Dec 2, 2010.

  1. CahitE

    CahitE Basic Pleskian

    19
    60%
    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    I have tryed 2 times to reinstall os but both the same :

    [root@localhost Desktop]# chmod +x parallels_installer_v3.7.1_build101103.18_os_CentOS_5_x86_64
    [root@localhost Desktop]# ./parallels_installer_v3.7.1_build101103.18_os_CentOS_5_x86_64
    bash: ./parallels_installer_v3.7.1_build101103.18_os_CentOS_5_x86_64: cannot execute binary file


    why i am getting this error ?
     
  2. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Are sure that you have installed 64 bit version of CentOS?
     
  3. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    New clean install of Plesk Panel 10.0.0

    Hi,

    I'm attempting to install on a new clean VDS build of Ubuntu 10.04.1 LTS (32bit) [within a vmware container]

    ./parallels_installer_v3.7.1_build101015.08_os_Ubuntu_10.04_i386 --select-release-id PLESK_10_0_0 --install-everything --enable-xml-output

    Everything starts ok and I can see that the file structure has started to built, however, after 2.5 hrs I can't see that the installation has been completed. What is the typical build time?

    I checked to see if I could initialise the panel via CLI, using
    /usr/local/psa/bin/init_conf --init -passwd <pwd> -email <name@fqdn>

    but can't see that /usr/local/psa/ has been created yet...

    How long should this take?

    Kind regards, Edward
     
  4. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Hi,

    No reply so I re-installed the os with Ubuntu 10.4.1 LTS x86_64. Re-partitioned the drives and swap space, then loaded PHP5 before attempting to do another clean install of Plesk Panel 10.0.1 (64bit).

    root@server:/# ./parallels_installer_v3.7.1_build101014.17_os_Ubuntu_10.04_x86_64 --select-release-id PLESK_10_0_1 --install-everything --enable-xml-output
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?><autoinstaller status="install_ok" error_message="Installation started" />

    SO the question is how long should this take - - I'm in the same position as earlier trying to establish the status of the installation, can anyone give me a clue please.

    I've checked to see if the admin password file required for initialization has been created... /usr/local/psa/bin/init_conf
    but all I can see is /usr/local/ no psa directory. At what point is this sub-directory created?

    Any assistance is appreciated.
     
  5. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Hello - is there anyone there?

    After 3+ hours Plesk 10.0.1 still doesn't appear to have completed it's installation - unable to access web interface via port 8443 to initialize. The /usr/local/psa sub-directory still hasn't been created and I'm assuming that it should have.

    What's the process for re-installing Plesk Panel 10 if it didn't install correctly? Can I just execute the binary file again and use a different installation step process (e.g. --web-interface)?
     
  6. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Ok - imho I would recommend using the --web-interface option when running the parallels-installer. Running purely in CLI doesn't give you any real-time feedback if there are errors on the pre-check phase prior to installation.

    However, I now have the problem that initialisation failed as I was unable to set the admin password, which returned the following error message:
    ERROR: PleskException
    Unable to restart Named: dnsmng failed: dnsmng failed: dnsmng: Service /etc/init.d/bind9 failed to restart

    Any suggestions?
     
  7. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    In a terminal do
    and leave the window open.

    Now open a second terminal and start bind
    What errors do appear in the 1st window?
     
  8. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Hi,

    Here is what appears in first terminal window:

    Ubuntu 10.04.1 LTS

    Welcome to the Ubuntu Server!
    * Documentation: http://www.ubuntu.com/server/doc
    Last login: Fri Dec 24 03:25:38 2010 from xx.xx.xx.254
    root@crm:~# tail -f /var/log/syslog
    Dec 24 10:30:01 crm update.pl[11126]: Finish Success: 2010-12-24 10:30:01#012
    Dec 24 10:30:01 crm update.pl[11126]: Socket path is /var/drweb/run/updateSock#012
    Dec 24 10:35:01 crm CRON[11159]: (psaadm) CMD (/usr/local/psa/admin/bin/php /opt/plesk-billing/admin/sbin/runevents.php > /dev/null 2>&1)
    Dec 24 10:37:01 crm CRON[11173]: (root) CMD (/opt/psa/admin/sbin/backupmng >/dev/null 2>&1)
    Dec 24 10:39:01 crm CRON[11179]: (root) CMD ( [ -x /usr/lib/php5/maxlifetime ] && [ -d /var/lib/php5 ] && find /var/lib/php5/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php5/maxlifetime) -print0 | xargs -n 200 -r -0 rm)
    Dec 24 10:40:01 crm CRON[11193]: (www-data) CMD ([ -x /usr/lib/cgi-bin/awstats.pl -a -f /etc/awstats/awstats.conf -a -r /var/log/apache2/access.log ] && /usr/lib/cgi-bin/awstats.pl -config=awstats -update >/dev/null)
    Dec 24 10:40:01 crm CRON[11194]: (psaadm) CMD (/usr/local/psa/admin/bin/php /opt/plesk-billing/admin/sbin/runevents.php > /dev/null 2>&1)
    Dec 24 10:45:01 crm CRON[11211]: (psaadm) CMD (/usr/local/psa/admin/bin/php /opt/plesk-billing/admin/sbin/runevents.php > /dev/null 2>&1)
    Dec 24 10:50:01 crm CRON[11231]: (psaadm) CMD (/usr/local/psa/admin/bin/php /opt/plesk-billing/admin/sbin/runevents.php > /dev/null 2>&1)
    Dec 24 10:50:01 crm CRON[11232]: (www-data) CMD ([ -x /usr/lib/cgi-bin/awstats.pl -a -f /etc/awstats/awstats.conf -a -r /var/log/apache2/access.log ] && /usr/lib/cgi-bin/awstats.pl -config=awstats -update >/dev/null)
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: starting BIND 9.7.0-P1 -t /var/named/run-root -c /etc/named.conf -u bind
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: built with '--prefix=/usr' '--mandir=/usr/share/man' '--infodir=/usr/share/info' '--sysconfdir=/etc/bind' '--localstatedir=/var' '--enable-threads' '--enable-largefile' '--with-libtool' '--enable-shared' '--enable-static' '--with-openssl=/usr' '--with-gssapi=/usr' '--with-gnu-ld' '--with-dlz-postgres=no' '--with-dlz-mysql=no' '--with-dlz-bdb=yes' '--with-dlz-filesystem=yes' '--with-dlz-ldap=yes' '--with-dlz-stub=yes' '--with-geoip=/usr' '--enable-ipv6' 'CFLAGS=-fno-strict-aliasing -DDIG_SIGCHASE -O2' 'LDFLAGS=-Wl,-Bsymbolic-functions' 'CPPFLAGS='
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: adjusted limit on open files from 1024 to 1048576
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: found 1 CPU, using 1 worker thread
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: using up to 4096 sockets
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: loading configuration from '/etc/named.conf'
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: none:0: open: /etc/named.conf: permission denied
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: loading configuration: permission denied
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: exiting (due to fatal error)
    Dec 24 10:51:07 crm kernel: [26716.531175] type=1503 audit(1293187867.073:15): operation="open" pid=11313 parent=11311 profile="/usr/sbin/named" requested_mask="::r" denied_mask="::r" fsuid=104 ouid=0 name="/var/named/run-root/etc/named.conf"
    Dec 24 10:52:01 crm CRON[11323]: (root) CMD (/opt/psa/admin/sbin/backupmng >/dev/null 2>&1)

    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: loading configuration: permission denied
    Dec 24 10:51:07 crm named[11312]: exiting (due to fatal error)
    Dec 24 10:51:07 crm kernel: [26716.531175] type=1503 audit(1293187867.073:15): operation="open" pid=11313 parent=11311 profile="/usr/sbin/named" requested_mask="::r" denied_mask="::r" fsuid=104 ouid=0 name="/var/named/run-root/etc/named.conf"

    ...
     
    Last edited by a moderator: Dec 30, 2010
  9. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    error after setting new admin password

    Hi,

    I'm still having the same error message - see screen shot attached.

    I've checked the integrity of the bind9 configuration using webmin and updated all of the Ubuntu packages, then rebooted the server but still have the same issue. Has anyone else seen this problem ?

    What I'm a little confused by is that there is a reference to php3 in the Plesk panel when I have PHP5 installed?

    Many thanks for your assistance.
     

    Attached Files:

  10. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Hi

    I've editted and renamed the various files so that the system isn't using the default rndc.conf file and key, but despite this I am unable to initialize Plesk 10 using the GUI, nor the CLI via SSH.

    This is the trace when I attempt to start the bind9 service:
    So for some reason the /etc/named.conf file is reporting 'permission denied' when accessed, yet I have double checked the secret key is synchronised with that of the rndc.conf file...

    Where am I going wrong please.
     
  11. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Now resolved !!
    Required a number of changes in Ubuntu server configuration to get working
     
  12. sb1017

    sb1017 Guest

    0
     
    Help please

    same problems here. What kind of Ubuntu changes have been necessary?
    I'm grateful for any hint.

    Thanks,
    Sebastian
     
  13. fast_eddie

    fast_eddie Guest

    0
     
    Links to resolve the problem!

    Hi Sebastian,

    I found the answer after many hours on the Ubuntu forum... which then took me to the following thread: http://www.howtoforge.org/forums/showthread.php?p=116893

    Rather an involved file editing process but it did resolve my problem.

    My server has since crashed due to the hosting company backup issue of our VDS! This completely corrupted the Plesk Panel installation, only just back online this evening!
    Atleast I had all the files and my notes which made it a lot quicker.

    Have you installed webmin yet? A lot easier to check and view the status of your server.
    If you have Ubuntu 10.04.1 LTS then I would recommend you download the latest package and then install manually.

    First install the following:
    Download the latest .deb package and upload to your server
    http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.530_all.deb

    Install webmin from SSH root
    More details for webmin on the website: http://www.webmin.com/deb.html
     
  14. sb1017

    sb1017 Guest

    0
     
    THANKS!!!! I did not check your solution yet, but I'm so grateful to hear about webmin. You saved me so much time...

    Thanks a lot for that hint,
    Sebastian
     
Loading...