1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

rpmq <defuntct> in top after upgrade from 7.5.0 to 7.5.1 Login very long as admin

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by graffix, Dec 17, 2004.

  1. graffix

    graffix Guest

    0
     
    rpmq <defunct> in top after upgrade from 7.5.0 to 7.5.1 Login very long as admin

    Hello,

    after a successfull upgrade from 7.5.0 to 7.5.1 , the login for the admin is process to 30 sek of waiting !

    In the TOP in SHELL we see that a module is not running correct:

    rpmq <defunct>

    What does it mean and for what is this ?

    Support of Plesk let me hangs now ! i got no answer !

    Please help ... thanks

    Alex
     
  2. phorium

    phorium Guest

    0
     
    I have noticed this as well. I haven't timed it, but I think your quote of 30 seconds is fairly accurate. It takes a long time to log in since the upgrade to 7.5.1. I too see the line:

    rpm <defunct>

    in top. Login hangs until that process ends.

    I'm running Suse 9.1. Anyone else experiencing this?
     
  3. Wythrol

    Wythrol Guest

    0
     
    Similar issue with a clean install of FC2 and Plesk 7.5.

    Not had time to investigate further yet.
     
  4. graffix

    graffix Guest

    0
     
    I got answer from sw-soft:

    In German:
    im Moment gibt es 2 rpm-Paket Versionen, deshalb prüfen wir zuerst die Versionen. Deshalb dauert der Login in CP für alle Linux Systeme bei Plesk 7.5.1 von 10 bis 60 Sekunden. Es wird im Plesk 7.5.2 Patch verbessert sein, der kommt in Kürze raus.

    engl:
    At the moment there are 2 version of rpm packets, at the login it searching for both.
    thats the reason for the delay in the login.
    For all Linux Systems, the time to get in its between 10-60 seconds.
    But in the next patch 7.5.2 it will be corrected.

    So its a bug ....

    Alex
     
  5. Dangerous

    Dangerous Guest

    0
     
    So it's a bug with no fix.

    Interesting thing is that is you log in under a domain account, there is no delay. Go figure.
     
  6. graffix

    graffix Guest

    0
     
    A normal user cannot search for the rpm packets ! Normal users are faster !
    (they are not the admin !)
     
  7. quat.net

    quat.net Guest

    0
     
    Quick ´n´ dirty fix for the problem is:

    just login a 2nd time instead of wait.
    this works...

    right - this error is only for admin not for customers or users.

    I hope they would fix it fast. it makes me crazy :mad:
     
Loading...