1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

How to use webmailer (horde)?

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by speedy66x, Dec 19, 2004.

  1. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    Hello at all,

    excuse my terrible english please, I'm from Germany.

    I've started to try the Webmailer (Horde).
    I can only access the login-screen by using one of my domains:

    http://webmail.my1domain.de

    But if I try to use an other domain (wich is already configured), I will get an error like: 'Page can not be displayed'

    http://webmail.my2domain.de

    How to solve this error?
    ----
    By Using the URL => http://webmail.my1domain.de
    I can only access to the webmailer by using email-adresses from this domain (...@my1domain.de)
    Other mail-adresses like something with ...@my2domain.de dont work to Log-In succesfully.


    Thanks
    Speedy66x
     
  2. Triloxigen

    Triloxigen Guest

    0
     
    DNS settinfs are correct and in Plesk the "use webmail" settings are enabled?
     
  3. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    Hi Triloxigen,

    the 'use webmail' settings are enabled for all domains.
    My DNS ist disabled.

    Thanks for reply
    Speedy66x
     
  4. Triloxigen

    Triloxigen Guest

    0
     
    So you don't use psa dns..
    Are you sure *.domain.tld or webmail.domain.tld are poining to the server?
     
  5. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    Right, I don't use psa dns.
    The Domains are pointing right to the server.
    It's possible to login with mail-adresses with suffix '@domain.tld', but mail-adresses from other domains on that server don't work. It says something like that: 'Login incorrect. Maybe you've used wrong username or password'

    German error-message: 'Die Anmeldung ist fehlgeschlagen. Wahrscheinlich haben Sie Ihren Benutzernamen oder Ihr Passwort falsch eingegeben.'

    Speedy66x
     
  6. Matthias

    Matthias Guest

    0
     
    Hi!

    Did you fix the problem meanwhile? since I have exactly the same problem.

    Thanks and best regards from Munich

    Matthias
     
  7. eilko

    eilko Regular Pleskian

    28
    73%
    Joined:
    Aug 1, 2001
    Messages:
    468
    Likes Received:
    4
    Location:
    Enschede, Netherlands
    if I am correct the latest Horde has a buildin security that you can only the accounts of the webmail.domain.com you are going to. So domain1.com should use webmail.domain1.com and domain2.com should use webmail.domain2.com. Where both webmail urls point to the same main IP of the plesk server.
     
  8. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    @Matthias: No I still have the problem

    @eilko: Thats sounds fine, but it doesn't work. It's possible to reach the Server by pointing the browser to domain1.com and domain2.com. But only webmail.domain1.com works. When I'm pointing the server to webmail.domain2.com he didn't find the Server.

    Do you know anything else?

    Thanks
    Speedy66x
     
  9. eilko

    eilko Regular Pleskian

    28
    73%
    Joined:
    Aug 1, 2001
    Messages:
    468
    Likes Received:
    4
    Location:
    Enschede, Netherlands
    have you set up the DNS for domain1 and domain2?
     
  10. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    Hi,

    the Server-DNS is disabled, but the Domain-DNS are enabled.

    Settings for domain1.com:

    Server-IP / 24 PTR domain1.com.
    domain1.com. A Server-IP
    domain1.com. MX (10) mail.domain1.com.
    domain1.com. NS ns.domain1.com.
    ftp.domain1.com. CNAME domain1.com.
    lists.domain1.com. CNAME domain1.com.
    mail.domain1.com. A Server-IP
    ns.domain1.com. A Server-IP
    webmail.domain1.com. A Server-IP
    www.domain1.com. CNAME domain1.com.



    Settings for domain2.com:

    Server-IP / 24 PTR domain2.com.
    domain2.com. A Server-IP
    domain2.com. MX (10) mail.domain2.com.
    domain2.com. NS ns.domain2.com.
    ftp.domain2.com. CNAME domain2.com.
    mail.domain2.com. A Server-IP
    ns.domain2.com. A Server-IP
    webmail.domain2.com. A Server-IP
    www.domain2.com. CNAME domain2.com.


    Are these settings incorrect?

    Thanks
    speedy66x
     
  11. mmedien

    mmedien Guest

    0
     
    Same Problem here. Did Anyone fix it?
     
  12. Xcalibur

    Xcalibur Guest

    0
     
    Yes, your settings seems to be correct.

    This could sound like a dumb suggestion, but one never knows...

    Have you ckeck that webmail is enabled for domain2.com? Under:

    Domains > domain2.com > Mail >

    HTH
     
  13. mmedien

    mmedien Guest

    0
     
    yes, it is enabled :(
     
  14. MavDude

    MavDude Guest

    0
     
    Same problem here. IE. gives an error, i think it is a dns/redirect error. And firefox just returns to the login page, appears as if nothing has happened after clicking login.
     
  15. mmedien

    mmedien Guest

    0
     
    i got it.

    you have to enable wildcard-subdomains for your domain.
     
  16. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    Hi mmedien,

    thanks. thats it.

    Best wishes for 2005 @all

    Speedy66x
     
  17. Matthias

    Matthias Guest

    0
     
    can you pls help me, where I can enable wildcard-subdomains :(

    I'm very sorry about this poor question, but I have browsed my Admin-Plesk interface for almost 1 hour now, without finding it.

    Pls help

    Thanks

    Matthias
     
  18. speedy66x

    speedy66x Guest

    0
     
    Hi Matthias,

    please contact your Domain-Provider. If you have a control Panel for your Domains so almost it's possible to edit oder update your Domain.

    Speedy66x
     
Loading...