1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Major problem when updating from 9.2 to 9.3

Discussion in 'Plesk 9.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by Pyromanci, Mar 2, 2010.

  1. Pyromanci

    Pyromanci Guest

    0
     
    I just updated from 9.2 to 9.3 and the zz010_psa_httpd.conf conf file got wiped. There is nothing in it beside the server name line. after that it's gone.

    I received a email that said update failed. Here is that email.
    ========================================================================================
    Parallels Products Installer 3.5.0 (build at 2009-08-17 16:48 svn rev. 0) started at (timezone EST) Tue Mar 2 11:30:10 2010
    Command line args: /usr/local/psa/admin/bin/autoinstaller --enable-xml-output --source-type=plesk --target=/root/psa --select-release-id=PLESK_9_3_0 --notify-email=XXX@xxxxxx --install-component=base --install-component=api --install-component=backup-ded --install-component=pmm-ded --install-component=psa-firewall --install-component=psa-vpn --install-component=watchdog --install-component=spamassassin --install-component=vault --install-component=horde

    Try to find rcfile...
    Autoinstaller rcfile not found.
    Opsys detected as: os_vendor=CentOS os_name=Linux version=5.4 arch=x86_64 environment=~empty
    Final opsys (with overriding) is: os_vendor=CentOS os_name=Linux version=5.4 arch=x86_64 environment=~empty
    .........
    Starting installation of packages
    Installing the package sw-cp-server-1.0-5.200902131202.centos5.x86_64
    Stoppping SWsoft control panels server... stale pidfile. [ OK ]
    Starting SWsoft control panels server...[ OK ]
    Installing the package sw-engine-2.0-5.200910301646.centos5.x86_64
    Installing the package plesk-base-9.3.0-cos5.build93091230.06.x86_64
    Create user 'psaadm' and group 'psaadm'
    Checking for the group 'psaadm'...
    Group 'psaadm' already exists

    Checking for the user 'psaadm'...
    User 'psaadm' already exists

    Create group swkey-data
    Checking for the group 'swkey-data'...
    Group 'swkey-data' already exists

    Checking for the group 'swkey-data'...
    Trying to add supplementary group 'swkey-data' for user 'psaadm'... already there
    Create Mail accounts
    Checking for the group 'popuser'...
    Group 'popuser' already exists

    Checking for the user 'popuser'...
    User 'popuser' already exists
    Changing shell for popuser.
    Shell not changed.

    Checking for the user 'mhandlers-user'...
    User 'mhandlers-user' already exists
    Changing shell for mhandlers-user.
    Shell not changed.

    Trying to got legacy variables... done
    config updated
    ===> Updated /etc/psa/psa.conf
    Trying to save legacy variables... done
    Trying to generate default Plesk SSL Certificate... default certificate already exists
    done
    Installing the package psa-logrotate-3.7-cos5.build93091230.06.x86_64
    Installing the package psa-php5-configurator-1.5.1-cos5.build93091230.06.noarch
    ===> configuring php5 using /etc/php.ini file
    Trying to set memory limit to 32M... done
    Trying to add '.' to 'include_path'... nothing to be done
    done
    Trying to set 'short_open_tag' to On... done
    Trying to set 'file_uploads' to On... done
    Trying to set 'safe_mode' to On... done
    Installing the package psa-selinux-9.3.0-cos5.build93091230.06.noarch
    Trying to install Plesk specific permissions... ***** upgrade problem report *****
    set ftp_home_dir flag

    getsebool: SELinux is disabled
    done
    Trying to reload service syslog... syslogd (pid 2950) is running...
    klogd (pid 2953) is running...
    Reloading syslogd...[ OK ]
    Reloading klogd...[ OK ]
    done
    Plesk 9.3.0 rules already installed
    Plesk 9.3.0 rules already installed
    Plesk 9.3.0 rules already installed
    Installing the package psa-proftpd-xinetd-1.3.1-cos5.build93091230.06.x86_64
    3033
    Reloading configuration: [ OK ]
    Installing the package rsync-2.6.8-3.1.x86_64
    Installing the package psa-manual-custom-skin-guide-9.0.1-0.279670.noarch
    Installing the package psa-mail-driver-common-9.3.0-cos5.build93091230.06.x86_64
    mv: cannot stat `/var/qmail/control/spf*': No such file or directory
    Trying to executing mail_restore to synchronize mail server settings and Plesk Database... Number of arguments is invalid.
    Number of arguments is invalid.
    Unable to dump server-wide black/white lists into GreyListing database
    done
    .......

    Trying to start service mysqld... done

    ===> Checking for the necessary system accounts
    Checking for the system groups and users necessary for MySQL...
    Checking for the group 'mysql'...
    Group 'mysql' already exists

    Checking for the user 'mysql'...
    User 'mysql' already exists

    Checking for the system groups and users necessary for admin server...
    Checking for the group 'psaadm'...
    Group 'psaadm' already exists

    Checking for the user 'psaadm'...
    User 'psaadm' already exists

    Checking for the group 'psaadm'...
    Trying to add supplementary group 'psaadm' for user 'sw-cp-server'... already there
    Checking for the group 'psaserv'...
    Group 'psaserv' already exists

    Checking for the group 'psaserv'...
    Trying to add supplementary group 'psaserv' for user 'apache'... already there
    Checking for the group 'psaserv'...
    Trying to add supplementary group 'psaserv' for user 'psaftp'... already there
    Checking for the group 'psaserv'...
    Trying to add supplementary group 'psaserv' for user 'psaadm'... already there
    Checking for the group 'psacln'...
    Group 'psacln' already exists

    Checking for the system groups and users necessary for Apache...
    Checking for the group 'apache'...
    Group 'apache' already exists

    Checking for the user 'apache'...
    User 'apache' already exists

    Trying to start service mysqld... done
    Trying to establish test connection... connected
    done
    ===> Preparing upgrade
    Trying to backup MySQL database... done
    MySQL databases are dumped to /var/lib/psa/dumps/mysql.preupgrade.dump.gz
    Stopping Plesk... done
    Checking that /usr/local/psa/bin/chrootsh registered as login shell...
    /usr/local/psa/bin/chrootsh already registered as a login shell

    Stopping Plesk... done
    Trying to register service xinetd... using /sbin/chkconfig
    done
    Setting the default locale
    The default locale is set to en-US (ENGLISH, UNITED STATES)


    ===> Installing rbash
    Checking that /bin/rbash registered as login shell...
    /bin/rbash is already registered as login shell

    ===> Installing psa database
    Trying to start service mysqld... done
    Trying to define valid mysql credentials... Trying to establish test connection... connected
    done
    Trying to start service mysqld... done
    Trying to establish test connection... connected
    done
    Trying to check psa database... Trying to find psa database... version is 0900
    Trying to insert Hostname to the MySQL database... done

    ===> Installing Admin Server

    ===> Updating crontab...
    install Backup Manager task is already performed by cron
    Trying to untar Virtual Hosts directory structure... done


    ===> Installing Virtual Hosts Directory

    ===> Installing Apache Server
    Trying to stop service httpd... httpd (pid 20396) is running...
    Stopping httpd: [ OK ]
    done
    Copying apache files... done

    ===> Installing Quotas
    Trying to change quota limits... done
    /var has a xfs type. The quotacheck is not needed.


    ===> Installing and configuring Named Server

    Checking for the system groups and users necessary for named (bind)...
    Checking for the group 'named'...
    Group 'named' already exists

    Checking for the user 'named'...
    User 'named' already exists

    Stop running named daemon
    Trying to stop service named... number of zones: 11
    debug level: 0
    xfers running: 0
    xfers deferred: 0
    soa queries in progress: 0
    query logging is OFF
    recursive clients: 0/1000
    tcp clients: 0/100
    server is up and running
    named (pid 7234) is running...
    Stopping named: .[ OK ]
    done
    Trying to untar named run-root directory structure... done
    Trying to set up default permissions... done
    Trying to start service named... rndc: connect failed: 127.0.0.1#953: connection refused
    named is stopped
    Starting named: [ OK ]
    done
    Trying to install chrooted environment... mknod: `/var/www/vhosts/chroot/dev/null': File exists
    groups: application/x-shellscript
    probably it will not work in chrooted acconts

    WARNING!
    During the register groups in chrooted environment found some problems(see log file: /tmp/psa_9.3.0_cos5.build93091230.06_upgrade.100302.11.34.log)

    Continue...

    done
    ===> Installing phpMyAdmin
    done
    ===> Installing /usr/sbin/suexec replacement
    Trying to backup original /usr/sbin/suexec... `/usr/sbin/suexec' -> `/usr/sbin/suexec.saved_by_psa'
    done
    ===> Cumulative upgrade has been started

    ERROR while trying to upgrade SQL database from 920
    Check the error reason(see log file: /tmp/psa_9.3.0_cos5.build93091230.06_upgrade.100302.11.34.log), fix and try again

    Aborting...

    error: %post(psa-9.3.0-cos5.build93091230.06.x86_64) scriptlet failed, exit status 1
    Trying to install PAM module... done
    Trying to start service mysqld... done
    Trying to establish test connection... connected
    done
    Trying to establish test connection... connected
    Trying to upgrade persistent database storage... done
    Trying to start service mysqld... done
    Trying to establish test connection... connected
    done
    Trying to establish test connection... connected
    Trying to create temporary database storage... done
    Trying to upgrade persistent database storage... done
    Trying to start service mysqld... done
    Trying to establish test connection... connected
    done
    Trying to establish test connection... connected
    Trying to create temporary database storage... done
    Trying to upgrade persistent database storage... done
    ERROR: An error occurred during installation of packages.
    Attention! Your software might be inoperable.
    Please, contact product technical support.


    ---
    Parallels Products Installer.
    ========================================================================================
     
  2. Pyromanci

    Pyromanci Guest

    0
     
    Now I've temporially gotten my sites back up, by adding the NamedVirtualHost entiries for the IPs, and put a include to each of the sites httpd.include files which luckly were not damaged by this. though I can not use plesk to add any more domains until i can this fixed.

    Now outright deleting everythign for each domain and then adding them back in out of the question. I have 45 domains and each have 30+ email addresses. It's just not a opition.
     
  3. Brujo

    Brujo Regular Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    278
    Likes Received:
    2
    Location:
    Germany
    have you upgraded via plesk panael or via comandline? i suggest to start the upgrade again via comandline. Another might be to use /usr/local/psa/admin/sbin/websrvmng to recreate the settings.

    hope this helps you a bit

    Brujo
     
  4. Pyromanci

    Pyromanci Guest

    0
     
    never worked with Plesks command lines opitions before. So it took me a bit, but /usr/local/psa/admin/sbin/websrvmng -a solved the problem.
     
  5. Brujo

    Brujo Regular Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    278
    Likes Received:
    2
    Location:
    Germany
    good that the websrvmgr fixed the issue

    Brujo
     
Loading...