1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

MU#13 Upgrade Error

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by Powie, Jan 23, 2012.

  1. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    Trying to install MU#13 fails with this Log entry:

    Trying to reconfigure Tomcat services...
    ERROR while trying to configure PSA service
    Check the error reason(see log file: /tmp/plesk_10.4.4_installation.log), fix and try again

    ***** problem report *****
    ERROR while trying to configure PSA service
    Check the error reason(see log file: /tmp/plesk_10.4.4_installation.log), fix and try again
    Error: An error occurred during performing of installation POST actions (see log for details).
    Warning! Not all packages were installed.
    Please check if your system services are operable.
    Please resolve this issue and try installing the packages again.
    If you cannot resolve the issue on your own, contact product technical support for assistance.

    No other usefull information is given in /tmp/plesk_10.4.4_installation.log
     
  2. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    Need Help!

    Same problem with U14 and MU15.

    Maybee a Tomcat problem, but how to solve??
     
  3. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Any useful info from /tmp/plesk_10.4.4_installation.log ?
     
  4. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    it contains the same information:

    Trying to start service apache2... Starting web server: apache2.
    done
    Trying to reconfigure Tomcat services....
    ERROR while trying to configure PSA service
    Check the error reason(see log file: /tmp/plesk_10.4.4_installation.log), fix and try again
     
  5. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
  6. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    nobody uses java applications, theres nothing in, only things like this:


    2012-01-23 11:40:27 StandardContext[/jsp-examples]ContextListener: attributeReplaced('org.apache.catalina.WELCOME_FILES', '
    2012-01-23 11:40:27 StandardContext[/jsp-examples]ContextListener: attributeReplaced('org.apache.catalina.WELCOME_FILES', '
    2012-01-23 11:40:27 StandardContext[/jsp-examples]ContextListener: attributeReplaced('org.apache.catalina.WELCOME_FILES', '
    2012-01-23 11:40:27 StandardContext[/jsp-examples]SessionListener: contextDestroyed()
    2012-01-23 11:40:27 StandardContext[/jsp-examples]ContextListener: contextDestroyed()
     
  7. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    problem still exists, also on trying to install MU#18.

    We need a solution!
     
  8. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    If nobody uses Java applications or Tomcat - just remove psa-tomcat-configurator package by OS package manager.
     
  9. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    apt-get remove psa-tomcat-configurator
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    Package psa-tomcat-configurator is not installed, so not removed

    .. maybee install it?
     
  10. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Do you have Tomcat installed?
     
  11. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    Wasn't installed. Installed it now. Same error occurs.

    Upd: and same error after removing psa-tomcat-configurator
     
    Last edited: Feb 27, 2012
  12. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Looks like it is not related to Tomcan and Java. Need more details from autoinstaller and installation logs.
     
  13. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
  14. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    What about following message:

     
  15. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    Error:
    ~empty
    Following amount of diskpace required in directories:
    /opt: 900.00 Mb.
    Total required: 900.00 Mb, available 176780.00 Mb.


    hmmm...?
     
  16. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    Problem still exists with MU #20.

    Any suggestions?
     
  17. Powie

    Powie Regular Pleskian

    25
    90%
    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ilmtal
    any news about that?

    still exists with MU #24.
     
  18. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Looks like some misconfiguration of OS or Plesk. It can be found only with deep investigation directly on your server. Therefore I suggest you contact Support Team.
     
Loading...