1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Plesk Panel - Mailbox Configuration

Discussion in 'Plesk 11.x for Linux' started by PiotrT, Jan 14, 2013.

  1. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hello everyone!,
    Sorry for my english:) I’m dealing mainly with making of web pages but the administration did not have the slightest idea :) A few days ago, installed trial Plesk Panel on my new dedicated server (CentOs 6). Somehow I managed to get through the installation and configuration of the panel, all whizzes perfect except the email accounts. Here is what I did.

    First I bought the domain.
    Second I changed the DNS provider for the IP address of my server.
    3rd Adds subscriptions in Plesk - Page works as it should.
    4th When you add an email account, the account is not working, I can not receive any mail or set it in a Thunderbird email program. You know what the problem why do not you?
     
  2. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Sounds like a DNS related issue.

    If you are using your domain registrars control panel to handle DNS, you need to make sure you have an MX record pointing to your server. This will tell other mail servers that your Plesk server is handling email for your domain.

    If you are using your Plesk server as the DNS Master, you need to register Glue records through your domain name registrar which tells the internet that your Plesk server is the Name Server for your domain.

    Search the forum for DNS Setup - there are already loads of threads covering this.
     
  3. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Last edited: Jan 18, 2013
  4. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Maybe "sucking eggs" but are you sure the ports are open on the firewall (SMTP, POP3, IMAP etc) and the services are running?
     
  5. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Probably, i made screen of port scanning, most are blocked, which should i open?
     
  6. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    If you are using the Plesk Firewall module, go to:

    Tools & Settings > Firewall

    and ensure the following services are open:

    SMTP
    POP3
    IMAP

    You can check that the services are running by going to:

    Tools & Settings > Services Management
     
  7. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Thanks, you were right:) SMTP were turned off and ports were blocked. But there is still 2 things.
    1. Should i open ports in both ways? in and out?
    2. When i click to start service smtp, a get this information that i need to wait. But i'm wainting 30 min and nothing happens, i hope it will finally get start:)

    Here is a screen:

    http://img27.imageshack.us/img27/3673/settings2u.jpg
     
  8. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Both incoming and outgoing needs to be open to enable other server to connect to yours (receive incoming email) and yours to others (sending outgoing email).

    The smtp service should only take a short time to start. Have you tried to refresh the screen?
     
  9. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Yes, several times... Even restart the server and still doesn't work:(
     
  10. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Have at look at the error log, this may shed some light on why the service won't start.

    /usr/local/psa/var/log/maillog

    You can also try the following from within an SSH session.

    /etc/init.d/postfix start
     
  11. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Also, if the specific smtp server is not important, you can try changing to Qmail and see if that service will start.

    From the System oVerview page, select "add or removal components" to open Parallels installer. You will find qmail under the "Different Mail Servers"
     
  12. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ok, i used this command

    and i get message:

    But Plesk still shows me that smtp is not working..and mail too.. :(
     
  13. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Are there any errors in the log?

    Try:

    /etc/init.d/postfix restart
     
  14. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    No, i put this command: more -f /var/log/messages
    Last message come from 13th of January.
     
  15. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
  16. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
  17. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Did you try running qmail instead of postfix
     
  18. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    OMG, when i'm clicking on Add or Remove Components i get message The connection has timed out:( my internet is very fast:/ so its not a problem

    Is there any other way to install this component?
     
  19. DaveKay

    DaveKay Regular Pleskian

    17
    85%
    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Make sure the "Parallels Product Installer" entry is enabled in the firewall!
     
  20. PiotrT

    PiotrT New Pleskian

    10
    85%
    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I didn't install firewall on Plesk
     
Loading...