1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Plesk wont start after php5 and mysql-server update

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by RidvanK, Aug 4, 2011.

  1. RidvanK

    RidvanK Guest

    0
     
    Hi,

    as i write in these thread
    http://forum.parallels.com/showpost.php?p=454401&postcount=23
    Plesk wont start.


    php5 and mysql is running fine

    Plesk is 10.2.0.
    OS: Debian Lenny 5.0.8 64bit

    mysql -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` psa -e "select * from misc where param='version'"
    +---------+--------
    | param | val |
    +---------+--------+
    | version | 010110 |
    +---------+--------+

    cat /opt/psa/version
    10.2.0 Debian 5.0 1011110331.11

    I try the Autoinstaller

    /opt/psa/admin/sbin/autoinstaller --select-product-id plesk --select-release-id PLESK_10_2_0 --install-component base

    end with following error:

    Code:
    
    E: Broken packages
    ---X--- `apt-get` output ---------------------
    Reading package lists...
    Building dependency tree...
    Reading state information...
    Some packages could not be installed. This may mean that you have
    requested an impossible situation or if you are using the unstable
    distribution that some required packages have not yet been created
    or been moved out of Incoming.
    The following information may help to resolve the situation:
    
    The following packages have unmet dependencies:
      plesk-core: Depends: psa-mail-driver
    

    When try to start manually get these output.

    Also tried to install plesk-mail-driver manually with no success

    Any Ideas ?

    Thx in Advance
     
  2. EdwardDekker

    EdwardDekker Guest

    0
     
    Did you try bootstrapper to repair your installation of Plesk.

    Plesk 10.2
    /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.11.0-bootstrapper/bootstrapper.sh repair

    Plesk 10.3
    /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh repair

    Kind of regards,
    Edward
     
  3. RidvanK

    RidvanK Guest

    0
     
    the bootstrapper dont work also for me.

    But Problem is fixed. It seems the Upgrade progress from 10.3.0 to 10.3.1 was not finished complete.

    Also the Qmail Prob is fixed.
    http://kb.odin.com/en/5801
    Switched to Postfix and back has solved.
    Using Plesk since 6-8 Years. Never had those probs with an upgrade.
     
  4. Zephirus

    Zephirus New Pleskian

    12
    60%
    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have exactly the same problem but with ubuntu 10.04(which is debian based).

    Here is my log:

    carlos@carlos:~$ ssh root@91.121.95.96
    root@91.121.95.96's password:
    Linux ns353440.ovh.net 2.6.38.2-xxxx-std-ipv6-64 #1 SMP Tue Apr 12 17:19:35 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux
    Ubuntu 10.04.3 LTS

    Welcome to Ubuntu!
    * Documentation: https://help.ubuntu.com/
    Ubuntu 10.04.3 LTS

    server : 33115
    ip : 91.121.95.96
    hostname : ns353440.ovh.net


    10 packages can be updated.
    9 updates are security updates.

    Last login: Sun Aug 28 22:22:47 2011 from a213-22-219-157.cpe.netcabo.pt
    root@ns353440:~# service /etc/init.d/psa start
    /etc/init.d/psa: unrecognized service
    root@ns353440:~# service psa restart
    PSA is down, performing full restart.
    Starting psa... /etc/init.d/psa: line 294: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    done
    Starting xinetd service... done
    Starting bind9 service... done
    Starting mysql service... done
    Starting postgresql service... not installed
    Starting psa-spamassassin service... done
    Plesk: Starting Mail Server... not installed
    /etc/init.d/psa: line 269: /opt/psa/admin/sbin/websrvmng: No such file or directory
    Starting psa... /etc/init.d/psa: line 294: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    done
    Starting drwebd service... failed
    root@ns353440:~# /etc/init.d/psa restart
    /etc/init.d/psa: line 369: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    root@ns353440:~# service psa restart
    /etc/init.d/psa: line 369: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    root@ns353440:~# service psa stop
    Stopping psa... done
    root@ns353440:~# /etc/init.d/psa restart
    PSA is down, performing full restart.
    Starting psa... /etc/init.d/psa: line 294: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    done
    Starting xinetd service... done
    Starting bind9 service... done
    Starting mysql service... done
    Starting postgresql service... not installed
    Starting psa-spamassassin service... done
    Plesk: Starting Mail Server... not installed
    /etc/init.d/psa: line 269: /opt/psa/admin/sbin/websrvmng: No such file or directory
    Starting psa... /etc/init.d/psa: line 294: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    done
    Starting drwebd service... failed
    root@ns353440:~# /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh repair
    -bash: /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh: No such file or directory
    root@ns353440:~# /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.11.0-bootstrapper/bootstrapper.sh repair
    -bash: /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.11.0-bootstrapper/bootstrapper.sh: No such file or directory
    root@ns353440:~# ~#
    The following connections are open:
    #0 client-session (t4 r0 i0/0 o0/0 fd 4/5 cc -1)
    /usr/local/psa/bin/autoinstaller
    -bash: /usr/local/psa/bin/autoinstaller: No such file or directory
    root@ns353440:~# /usr/local/psa/bin/autoinstaller
    -bash: /usr/local/psa/bin/autoinstaller: No such file or directory
    root@ns353440:~# /usr/local/psa/bin/autoinstaller
    -bash: /usr/local/psa/bin/autoinstaller: No such file or directory
    root@ns353440:~# cd..
    cd..: command not found
    root@ns353440:~# cd ..
    root@ns353440:/# cd ..
    root@ns353440:/# cd /home
    root@ns353440:/home# cd ..
    root@ns353440:/# /usr/local/psa/bin/autoinstaller
    -bash: /usr/local/psa/bin/autoinstaller: No such file or directory
    root@ns353440:/# /usr/local/psa/admin/sbin/autoinstaller --select-release-current --install-component postfix
    -bash: /usr/local/psa/admin/sbin/autoinstaller: No such file or directory
    root@ns353440:/#


    What can I do?
     
  5. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Try to find missing packages for Ubuntu and your Plesk version here http://64.131.90.31/ and install them manually or contact Support Team.
     
  6. Zephirus

    Zephirus New Pleskian

    12
    60%
    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I can't I have an OVH Plesk license, I updated aptitude already...

    aptitude update && aptitude safe-upgrade

    Now here is the error:

    Current status: 0 updates [-10], 30192 new [-18].
    root@ns353440:/# service psa restart
    /etc/init.d/psa: line 369: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    root@ns353440:/# /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh repair
    -bash: /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh: No such file or directory
    root@ns353440:/# service /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh repair
    /usr/local/psa/bootstrapper/pp10.12.0-bootstrapper/bootstrapper.sh: unrecognized service
    root@ns353440:/# service psa restart
    /etc/init.d/psa: line 369: /opt/psa/admin/bin/packagemng: No such file or directory
    root@ns353440:/# service /etc/init.d/psa start
    /etc/init.d/psa: unrecognized service
    root@ns353440:/#
     
  7. Zephirus

    Zephirus New Pleskian

    12
    60%
    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Never mind I found the solution... I had to reinstall completely plesk... But whatever happened there it was something big because qmail doesn't work with me anymore... Now I have to use postfix... The main problem with plesk is that with the upgrades specially the automated ones a whole set of things happens... This is not my first time... So unfortunetly for now on I don't thrust automatic updates I will do those manually myself...
     
Loading...