1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Qmail,PLESK 8.1 and ISP blocking port 25

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by fatcat, May 14, 2007.

  1. fatcat

    fatcat Guest

    0
     
    Any idea how to cofigure qmail to listen on 2nd port ie: 2525?

    i found a tons of guides how to do it, however none of them
    does work for me.

    I have FC5 + PLESK 8.1
     
  2. faris

    faris Guest

    0
     
    It is really easy.

    Search for smtp port 587 on this forum.

    (essentially you make a copy of smtp_psa, change one line in the new copy, restart xinetd, and open your firewall to the necesary port and that's it)

    Faris.
     
  3. fatcat

    fatcat Guest

    0
     
    Thanks Faris,

    this is first guide that actually does work for me.
    Thanks again
     
  4. faris

    faris Guest

    0
     
    Sometimes the simplest solution is best ;-)

    The alternatives (e.g. fiddling with IPtables) are way too complex to bother with :)


    PLease be aware that some customers will still have problems. Entourage for the mac, for example, has serious authentication problems.

    And lets not talk about Office 2007!

    In both cases the solution is to switch to a less troublesome mail client (e.g. Thunderbird) or use pop-before-relay authentication.

    Faris.
     
  5. JP Kelly

    JP Kelly Regular Pleskian

    28
     
    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Having trouble getting port 2525 to work

    I used the following article to add port 2525 to qmail:
    http://wiki.mediatemple.net/w/(dv):Enable_alternate_SMTP_email_port
    (also added the port to /etc/services tcp and udp)
    It was working fine. I could telnet into qmail on port 2525 and get a response but suddenly it just stopped working.
    Now when I try to telnet in on port 2525 it just hangs. I can see that xinetd is listening on 2525 and 25 but no joy connecting on 2525, 25 works though.
    netstat output:
    tcp 0 0 0.0.0.0:2525 0.0.0.0:* LISTEN 12253/xinetd
    tcp 0 0 0.0.0.0:25 0.0.0.0:* LISTEN 12253/xinetd

    Any ideas on how to address this or how to troubleshoot?
     
Loading...