1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Qmail problem

Discussion in 'Plesk for Linux - 8.x and Older' started by bonjurkes, Jul 14, 2007.

  1. bonjurkes

    bonjurkes Guest

    0
     
    Hello,

    I upgraded from plesk 8.1.1 to plesk 8.2 then i saw that my server is not sending/receiving mails, so i decided to reinstall qmail, so i type yum remove qmail, then whole plesk messed up.

    I can't enter to admin panel, it says access denied. Then i decided to reinstall it and at installation it says


    Checking for the group 'qmail'...

    ERROR: It seems that there is group qmail
    in your system. Plesk uses the same group
    name but with another group ID (2520).
    Unfortunately, this situation has not yet been
    resolved.
    Please, visit http://www.swsoft.com/support for assistance.

    Exiting...

    error: %pre(psa-qmail-1.03-cos4.build82070706.15.i586) scriptlet failed, exit status 1
    error: install: %pre scriptlet failed (2), skipping psa-qmail-1.03-cos4.build82070706.15
    ERROR: An error occurred during installation of packages.
    Attention! Your software might be inoperable.
    Please, contact product technical support.


    Anyone know how can i solve the error?


    edit : sorry for typo
     
  2. akumarjain

    akumarjain Guest

    0
     
    Have you actually done 'yum remove install' to reinstall qmail???? I think you should have done 'yum remove qmail' and then 'yum install qmail' to reinstall qmail. Could be that is the reason of meesup on your box.
     
  3. bonjurkes

    bonjurkes Guest

    0
     
    sorry :)

    my friend typed yum remove qmail, then he said plesk got deleted (but it is broken i guess)

    i tried to run psa setup and it give the error above, then i decided to try yum install qmail.

    It said it is completed but when i type service qmail status, it said qmail : unrecognized service.


    Maybe i can install the psa without installing qmail at installation pack but i dont want to remove my current sites actually.


    sorry for my typo..
     
Loading...