1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Where is Horde ? Webmail is crashed !

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by RenaudW, Aug 30, 2011.

  1. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Hi,

    My installation is new.
    The version is : Parallels Small Business Panel v10.2.0_build102100709.06 os_CentOS 5

    The problem is : the webmail cannot be opened (Firefox can't load the page) for http://webmail.mydomain.com

    DNS are ok. webmail.mydomain.com is created.

    Then I looked at this forum and saw that some problems happened with Horde and Plesk 10 version.
    In the pannel parameters / mail / setting, I see the default mail program is "atMail 1.03", no Horde, nothing else.

    Is it the reason of the webmail problem ?
    I also tried : /usr/local/psa/admin/sbin/webmailmng --install --name=horde
    But error message : "Unable to get options for horde webmail".

    Any idea to help me ?
    Thanks a lot
     
  2. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Did you read Release Notes for Small Business Panel?
    As you can see only Atmail is listed there as webmail solution.
     
  3. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Hi,

    Thanks for your reply and thanks for the link. But why webmail.mydomain.com can't be loaded ?
    It is a known problem of AtMail ?
     
  4. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Try to remove and install Atmail back using /usr/local/psa/admin/sbin/webmailmng command.
     
  5. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Many thanks !
    I will try that. However, just one thing : could you give me here the remove command ?
     
  6. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    # /usr/local/psa/admin/sbin/webmailmng --remove --name=<webmail name>
     
  7. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Muchas gracias Señor !
     
  8. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Euh... excuse me again, but what are the risks of this operation ?
    No email function at all on the server ?
     
  9. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,572
    Likes Received:
    1,243
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Do you mean operation

    # /usr/local/psa/admin/sbin/webmailmng --remove --name=<webmail name>

    ?

    It just will remove Atmail configuration lines from Plesk configuration files. All mail will be untouched.
     
  10. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Hi,

    Ok, I done that : remove atmail, and install atmail + restart the server.
    During this operation, I really saw that atmail was removed and re-installed in "server parameters / mail".

    However, If I try to look at the webmail for my site, it's the same than before :

    Firefox cannot find the server at address webmail.mydomain.com.
    Do you know why ?

    Many thanks for your help.
     
  11. alexufarte

    alexufarte Guest

    0
     
    hi,

    I have this problem, you can see here
     
  12. RenaudW

    RenaudW Guest

    0
     
    Hi,

    Yes, I see that...
    But solution ?
     
Loading...