1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Feedback Form message FROM field...?????

Discussion in 'Sitebuilder 3.0 for Linux' started by swopedesign, Aug 14, 2007.

  1. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Messages received from the server using the SB Feedback Form show that the messages were sent from anonymous@MYSITEBUILDERSERVERNAME.COM. This is a problem, in that most people REPLY to these messages, and this email address displaying in the FROM field is not a valid email. The response is just bounced back to them.

    Now, this can't be how this form is supposed to work, right? How does one get the respondents email address in the FROM/REPLY TO fields in the message from the Feedback Form?

    All suggestions appreciated.
     
  2. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
    I have sent you the patch for this situation to your e-mail address. After applying the patch in 'From' filed there should be first e-mail address which is found in Feedback Form. So in this case it is suggested to add this 'E-mail' field into the form (by default it is added) and make it as required.
    Try to apply the patch and let me know how everything goes.
     
  3. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Will try the patch and respond

    I will apply the patch and respond whether it fixes the problem with the Feedback form.
     
  4. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Patch did not fix the problem

    The patch provided did not fix the problem. I have the email field as required, and specified as Visitor's Email (which I think is the default), in the form. The result is the same. No change.

    As a side note, the patch to fix users logging in being taken to the create a site page instead of the admin page does not work either. I applied this patch months ago, but it did not work. It is a minor nuisance only, but perhaps it means something that it does not work either?
     
  5. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    I have the applied patch file to email to admin

    Let me know where to send the patched file for this thread. Since there is no change after applying this patch, I want to be sure that the patch has indeed been applied. According to my sys admin, it has been applied.
     
  6. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
    Sorry, for this confusing. I though you have Sitebuilder v.4 but I just noted that this is thread for Sitebuilder v.3. Please turn back changed which were applied.
    I have sent you correct patch for v.3. Before applying this patch it is suggested to make copies for <sb_root>/resources/modules/include/SB/Modules/Email.php
    <sb_root>/resources/modules/include/Modules/Feedback.php

    After that apply the patch. Let me know about the results.
     
  7. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Patch still makes no difference

    We have applied the latest patch provided without any difference in the message that is sent from the feedback form (i.e. the from email address and reply to email address are still anonymouse@SERVERNAME, not the visitor's email input into the form).

    What next?
     
  8. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Still same result...no change

    The server admins have installed the latest patch but the results are the same. No change at all. I have re-done the form and republished the site, on the off chance that that would help. It did not. I have confirmed with the admins that they have installed the patch according to the provided instructions. They report twice that they have. So we're back at square one. What now?
     
  9. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Latest patch DOES work!

    To get the latest patch to work, I had to delete the existing form, not just edit it, and then recreate a new form (same as the original, just new), and publish the site. It appears that the code which generates the email message is not replaced unless the form is removed and then recreated.

    This patch should be posted for other users. That the FROM email address is actually the email address of the Visitor (when that Visitor's Email Address field is used) is a huge benefit to most people who will receive and respond to messages from web sites.
     
  10. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
  11. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Thanks for posting the issue in the knowledgebase

    This is SWSoft's greatest weakness...the lack of information in the knowledgebase regarding SiteBuilder. So thanks for posting this in the knowledgebase.
     
  12. Jllynch

    Jllynch Regular Pleskian

    28
     
    Joined:
    Nov 11, 2003
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    On the knowledge base article is says;
    "After applying patch, new module must be created on the site."

    What does this mean exactly? Do we need to create a new form? Or re-publish or such?


    http://www.netvantage.com.au
     
  13. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
    You need to add new module on your site. Old module should be deleted and new one added instead of previous one. Only after these actions patch will be applied completely.
     
  14. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Does this problem occur in SiteBuilder 4, too?

    Does anyone know if this problem occurs in SiteBuilder 4 as well? Or has it been corrected in SiteBuilder 4 (no patch required)?
     
  15. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
  16. jrune

    jrune Guest

    0
     
    Will this work in 4.1?
     
  17. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
    Article was updated with patch for 4.1 version also.
     
  18. swopedesign

    swopedesign Regular Pleskian

    25
    57%
    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    SiteBuilder Email Form Module After Updates

    SWSoft (aka Parallels) has provided patches to fix the FROM email field in the email form module as early as v3. It is now v 4.2, but the patch STILL seems to have to be applied to get this form to work in an industry standard manner. Why is this? If the patch is so easy to apply, why can't these updates be made when SiteBuilder is updated to the next .x release? I'm a harsh critic, I know, but must we really go in search of patches after every .x update to fix what is apparently simple to fix but is not being supplied with the minor updates?

    Perhaps this problem has been fixed in the 4.2 update so no further patches must be manually applied by software owners?
     
  19. Dmitry Frantsev

    Dmitry Frantsev Golden Pleskian

    28
    57%
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    0
Loading...