1. Please take a little time for this simple survey! Thank you for participating!
    Dismiss Notice
  2. Dear Pleskians, please read this carefully! New attachments and other rules Thank you!
    Dismiss Notice
  3. Dear Pleskians, I really hope that you will share your opinion in this Special topic for chatter about Plesk in the Clouds. Thank you!
    Dismiss Notice

Plesk 11.09 mu11- no Plesk login possible

Discussion in 'Plesk 11.x for Linux' started by GerdSchrewe, Sep 2, 2012.

  1. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    After a few weeks having 2 V-servers with Ubuntu 12.04 and Plesk 11.09 (mu11) running without any problems, i suddenly could not login in via 8443 to Plesk on both! servers today in the morning.
    Websites, Mail, webmail, Pleskstats had no problems, but i could not login to Plesk (Browser error 500).

    Error log:
    (at 06:47:35 i tried to login to Plesk)

    2012-09-02 03:45:18: (server.c.1543) server stopped by UID = 0 PID = 15389

    2012-09-02 03:45:18: (log.c.166) server started

    2012-09-02 06:47:35: (mod_fastcgi.c.2746) FastCGI-stderr: PHP Fatal error: Call to undefined function get_failure_redirect_url() in /opt/psa/admin/auto_prepend/auth.php3 on line 191

    I reinstalled backups and everything works fine now. Plesk Login is possible.

    Any Ideas what could be the reason?
    Maybe a cronjob???
    Thanx a lot!
     
  2. spreecon

    spreecon New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    06:35:02

    here the same, couldn't login via 8443 since this morning.

    sw-cp-server error log contain:

    2012-09-02 06:35:02: (server.c.1543) server stopped by UID = 0 PID = 13214
    2012-09-02 06:35:02: (log.c.166) server started
    2012-09-02 06:47:09: (mod_fastcgi.c.2746) FastCGI-stderr: PHP Fatal error: Call to undefined function get_failure_redirect_url() in /opt/psa/admin/auto_prepend/auth.php3 on line 191
     
  3. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    That can not be randomly!
    Very strange...could you find the cause ?
     
  4. maplesteve

    maplesteve New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Same here. Re-installed everything yesterday due to other problems. Then it worked. Today it stopped working with the same error as your's.


    2012-09-02 17:50:27: (mod_fastcgi.c.2746) FastCGI-stderr: PHP Fatal error: Call to undefined function get_failure_redirect_url() in /opt/psa/admin/auto_prepend/auth.php3 on line 191

    Best regards,
    Stephan.
     
  5. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    i suspect microupdate #11 (two servers with exactly this problem).
    On another server with mu#10 i had no problem.
    Hope the Parallel support team or abdi will read here next morning...
     
  6. spreecon

    spreecon New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    find a solution by starting the autoinstaller via shell and choosing to install a new component (in my case smb). now the panel works again.
     
  7. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Exactly the same error on both servers tonight again... cannot login to Plesk.
    Tried the tip of "spreecon" to install smb but without success!

    2012-09-03 01:46:43: (server.c.1543) server stopped by UID = 0 PID = 24975
    2012-09-03 01:46:44: (log.c.166) server started
    2012-09-03 01:48:46: (mod_fastcgi.c.2746) FastCGI-stderr: PHP Fatal error: Call to undefined function get_failure_redirect_url() in /opt/psa/admin/auto_prepend/auth.php3 on line 191
     
    Last edited: Sep 2, 2012
  8. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,557
    Likes Received:
    1,242
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Could someone please send me in PM login credentials for this "broken by MU#11" server? We can't reproduce this issue on our test environments and want to check it on your server.
     
  9. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Hi Igor!
    I have send a private message to you....
     
  10. SvensenHensen

    SvensenHensen New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    same here ...

    same here.

    i can reproduce even the solution to install a new component. than it works. but only for one day. next morning the described error is coming back ...

    strange thing
     
  11. OlegN

    OlegN Basic Pleskian Staff Member

    23
     
    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    89
    Likes Received:
    1
    Could you please provide md5 sum of common_func.php3?
     
    Last edited: Sep 2, 2012
  12. SvensenHensen

    SvensenHensen New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    md5checksum of common_func.php3 : 682244e4ce0f33a0024596c04f8bea73

    I tried to reinstall the microupdates but without success. same problem.
     
    Last edited: Sep 3, 2012
  13. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Befehl:
    md5sum /opt/psa/admin/auto_prepend/auth.php3

    Hash-Wert:
    484a08fef8c7628bbd72b86767fc47c6
     
  14. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,557
    Likes Received:
    1,242
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    GerdSchrewe, thnk you for login information. We will check this issue soon.
     
  15. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,557
    Likes Received:
    1,242
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    GerdSchrewe, we have checked your servers and found following:

    MU#11 is installed there. We do not know how this MU#11 has been installed there because you have custom autoinstaller settings:

    root@h2065793:~# cat .autoinstallerrc
    SOURCE=ftp://ftp.stratoserver.net/pub/plesk/

    which indicates Strato repository where latest available MU is #9.
    Thus when next update is started by scheduler MU#9 from Strato repository overwrites previously installed MU#11 and it is lead to consequences described above.

    I would like to ask other users with this issue - are you from Strato provider too?
     
  16. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    It is not from Strato, it is from the parallels update server.
    Strato offers at the moment only mu#10.
     
  17. IgorG

    IgorG Forums Analyst Staff Member

    49
    24%
    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    24,557
    Likes Received:
    1,242
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    Yes, I know that MU#11 is installed from Parallels but it is conflicts with MU from Strato!
     
  18. inreti

    inreti New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Can reproduce blank Plesk login on Strato V-Server

    Hi there, i have exactly the same error on at least one virtual server at Strato. Ubuntu 12.04.
    Strato overwrites the plesk update configuration as far as I know with their own ftp source. From time to time i am manually setting it to original parallels update source to get the newest micro-update, as Strato provides those with a latency (maybe for checking compatibility?). Maybe the same happended at GerdSchrewe's server.

    Any solution to get back access to Plesk GUI again?
     
  19. inreti

    inreti New Pleskian

    10
     
    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Oh, I can as well reproduce the solution to install another component (selected mailman package) with autoinstaller. After that, the Plesk webpage is showing up as usually.
     
  20. GerdSchrewe

    GerdSchrewe Basic Pleskian

    15
     
    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Mu#10 and #11 are from the parallel update source.
    Strato requieres always a few more days to offer the newest updates.

    It is only a conjecture that mu#11 is the cause for the error, coz it was the only thing i had changed in the last 2 days.

    Strange is that the error appears every night exactly 5 Minutes after the webalizer statistics were calculated.
    So i disabled webalizer and cronjobs on one of the two identical servers to see (compare and exclude) what will happen next night.
     
    Last edited: Sep 3, 2012
Loading...